新 iPad mini 出左 ! 10 月 23 日正式開賣

592 回覆
19 Like 113 Dislike
摩擦力
係咪會google map定唔到位?
教育優惠價幾抵
笑到仆街,仲係60fps,唉咪玩啦
典解我得1450
呢個價邊度?
用a17 pro > m1, m2 係因為Apple intelligence同電量嘅考慮啦

-M1,M2 算力得 11 & 15.8 TOPS
-A17PRO 有成 35TOPS,on device 行apple intelligence 都快好多

-A17 PRO 係 2+4 核 , M1&M2 係 4+4,
A17 PRO 大核3.78 GHz, M1,M2 分別3.19GHz & 3.49GHz
時脈仲高過M2其實行單一軟件係唔失禮,
- 而且 A17 PRO 3nm, M1 & M2 5nm相對上慳電啲

-不過多工方面同GPU performace 就冇得比啦A17PRO 輸哂
Apple 好明顯係想你做嘢打機揀 iPad PRO,輕便就用iPad Mini

唯一要屌係60Hz display refresh rate, 屌 用Pro iPhone 用返mini 幾痛苦,我iPhone 用pro 姐,iPad 唔一定要用pro 嫁 屌on99
比返原價$3999 換返120Hz 冇人唔制囉 屌
60hz 唔係問題,但同價錢,對手都已經轉120hz,係得 apple 仲畀60,真係擺明撚鳩啲 fans
睇書的確係
睇漫畫我試過用kobo
發現好lag, 我睇漫畫好快
佢lag會好影響我體驗
條死人邊仲係咁大條
咁我係iPhone 15PM 同iPad mini 一齊用嘅。

唔會唔慣, 因為當你用緊mini 時會放棄期望佢係好快好敏感嘅機
120hz 畫畫先唔會 delay
唔低成皮嘢 ipad pro 水邊個買
講真,行緊路會拎部mini 出睇路instead of 用電話?
apple 已經撚到你班傻閪講得出60hz 唔你問題
我5g version
應該咁講

佢肯落本出高階mini

可能可以開多條財路

依家咁樣搞 。其實係唔敢試固步自封咗
無得兜啦,咁點解要用A17 唔用A18?

既然M series 唔係for leisure usage in iPad.
分析很好
A17多貨係倉
用緊mini 5原本諗住換7 但佢咁樣真係有啲卻步
定直接上air或者等ipad 11算
Mini7有咩問題令你覺得air同11會好過佢?
我比左部舊野第一代9.7吋 pro 比老母
比個借口買部mini
ifan 仲要說服自己接受60 hz
你又無錯,不過多個選擇姐
iPad mini A17 Pro,官方都唔敢叫做mini 7 gen
不過呢個唔係真係iPhone 個隻a17 pro,少咗個gpu核心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞