新 iPad mini 出左 ! 10 月 23 日正式開賣

594 回覆
19 Like 113 Dislike
其實我想知A18pro vs M4
但答案太理所當然我到宜家都仲未見到任何片
2024年出成咁
擺明唔想做
見你係咁疾我姐
對上幾個發佈會都好多巴打等新iPad mini
諗緊補2K
Mini 6 256 換 mini 7 128 係咪智商稅
但諗真d 一個月都無一個鐘會玩部野
完全唔知有咩用
我仲用緊mini 5
出6果時就係見條邊仲係好粗就諗住捱多代
夾埋6年啦, 結果都係同6一樣
得60Hz 我覺得唔洗換
大家理性討論姐

呵返唔好嬲豬😂😂😂
少失望 但唔會太意外
mini 無論iPhone定ipad 都係孤兒仔唔受重視
mini 個定位本身就冇可能比oled 120hz 之類
粒chip 我都覺得應該要比M系

奇怪既係你假想得太美好然後冇就怒屌既位唔合理姐
找不同
mini 條線一向都好hea
肯更新算俾面
等咁耐 出啲咁嘅垃圾
好似冇心機做咁
可以安心買an 了
$3799 128GB 平咗, 之前 6仔 $3999 得 64GB
應該解決咗, 果凍MON 問題 送多個 APPLE AI 畀你用
有8GB RAM都OK啦都係打機用
講唔憂做都得
mini size 本身都冇對手
國產都係得Y700 係個size 跟得上再加旗艦spec
算啦
真心越黎越覺得ipad 路線唔岩我
iPhone+ mac 夠哂皮
多部ipad 真係得個擺字
見一年前仲有youtuber 話與其追新ipad
不如買部Ipad pro m1依然仲好打得
老實講我覺得唔係錢問題,

我諗佢地有晒數據邊啲受歡迎先咁做

但係我反而想佢出Mini Pro 貴一倍以上比返Pro質素我都唔介意。

其實我反而覺得11吋先尷尬

要出街,我會想用mini帶出去比細路玩同打下手遊 。細細部方便帶出街。

留屋企,緊係用12.9/13吋IPad pro 最正

反而11吋依家出街太大,屋企太細我完全唔會考慮買。
清庫存之鬼
呢個尺寸android連一部揀得落手都冇
究竟Apple 當唔當佢係7th Gen,見Compare 個menu 佢係iPad mini (A17 pro),上幾代都有寫明係Gen 幾多
想入手cellular 版打機 但得e sim 無nano sim

A17pro 都唔掂
其他ipad 都冇咁寫法啦
轉曬寫chip
如果佢半年前咁出,可能會無咁大反應
就係佢果陣無出,就比左個期望我
以為佢會放棄a17
我唔係想佢m系,想佢a18咋
一係佢下年先出,用a18(果陣已經出左a19)
見到佢用a17 真係勁失望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞