新 iPad mini 出左 ! 10 月 23 日正式開賣

592 回覆
19 Like 113 Dislike
明白
Thanks
i粉又係時候交智商稅
10"仲mi 乜鳩ni 啊
用緊ipad mini 4 + ipad air 13", 諗緊換唔換部mini7 取代mini 4

題外話,蘋果宜家擺明用生態綁死個客,出部hea 機你地咪又係課金。
利申,一早手機從來都an 機,係pad 想用apple機來玩app, 食晒兩邊優勢又唔會俾是但一邊綁死
你最後又買

你以為佢係用iPhone 15 Pro同一粒U清庫存?
少年你太年輕了
好撚好刀法呀gay cook DLLMON79BBQ

仲有就係mini 6係同13 pro同一粒U
兼同一日發佈 (14 sep 2021)
mini 7就用上代U仲要切咗粒睪丸
我係考慮緊換,未買, mini 4 其實都還好,係衰lighting 頭完全玩自閉先想換。

air 13 好處係大mon, 做野睇野方便,但出街就mini 有優勢,畢竟我手機唔用apple 機
Mini 輕度使用真係首選袋底
過咗3年 原價4000 仲有千令算係咁啦
iPad Mini 6s
拎啲不良品出黎循環再用
iPad mini真係慘被apple用黎清倉底件
iPad mini其實睇成係 iPhone,仲要係 IPhone Pro Max再上一級版本先啱
因為大家性質一樣係隨身流動裝置
更大的電池理應有更好的效能
仆街比強姦到當做係ipad底層
TC真係搵錢至上

iPad mini本應定位為最高效能的隨身娛樂裝置+商務日常應用,spec根本就要同ipad pro睇齊

基本上而家apple越來越向下進攻入門至中階巿場
以前SJ辛苦建立的Premium User Device 形象已經無撚左
marketing轉晒打大眾廣告同埋請生活youtuber
食左唔少android客
Apple Pencil pro 個充電位改咗
同上一代mini兼容唔到

仆街蘋果
枝筆壞咗想買返枝
又唔撚想買枝舊款
有冇得行返香港d app
無競爭
貴一倍變pro 我自己就覺得太貴啦 可能我窮
當一部mini 同12.9 差唔多價錢 mini 真個要好成手帶出街既人先出手
我都鐘意mini 但如只係變120hz 貴一倍到時就可能嫌唔夠
飛機睇戲得唔得?
會衰過手提電話睇戲?
如果mini 4都建議換,始終type C同mon的分別都大
iPad mini N年前定位已經係用嚟食舊零件嘅中/低階機
何來最高效能
軟件 搞掂佢 硬件一樣比廢料mon你
所以咪突顯左呢間公司搵錢至上

啱嘅,為股東服務天經地義
電子垃圾
之前買過lenovo 佢基本上係佢士多裝返個google play 就搞掂
你想知問賣家 佢答你
第一二代都有 士多入面有
應該第三代都有
佢行香港app零問題 同v o 屌三家一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞