新 iPad mini 出左 ! 10 月 23 日正式開賣

592 回覆
19 Like 113 Dislike
你屋企人隨時120Hz係乜都唔care
淨係上網睇youtube大眾唔多care
主要都係想大家玩佢個AI啦, 可能過一陣出多個Apple TV 版本A17 Pro
次貨或者俺左啫,一向都係咁
以前iPhone se gen 1 粒u 都係俺割版
用esim版 係唔係 方便好多?

差$1千蚊
有wifi時用wifi,無個時用esim 儲值卡 2蚊1gb
咁用a18又會冇usb3, 2舊屎睇吓食邊舊
其實都可以外掛USB3 controller,之前咪又係咁。
但有現成嘢閹少少就用得又唔會以下犯上又可以清吓批次貨A17 Pro又唔使額外再入一批USB3 controller,其實都算係win win。
買!唔洗屌,早買早享受
買咗mini6後部iPad pro封塵咗十世
本身有部iPad Pro M4用緊esim,嚟緊想買多部iPad Mini Cellular版用。問過Smartone,張esim喺上述兩部裝置係唔可以隨時調嚟調去,每次轉另一部機用就要俾$50,咁實體SIM仲好
用sosim好方便喎 $33一個月
買得lte 特別mini 去旅行都會拎住用,買卡小好多選擇
旅行嘅話仲多選擇
除咗中國同中國香港 好多地方都用緊eSIM
iPad mini 6 好抵玩
mini 6 已經係 usb 3
想問下 11” iPad Pro 換 iPad mini 會唔會好 on9

主要都係上網,YouTube 咁上下,貪 iPad mini 細部 d 方便帶去旅行

旅行你幾可喺條街係咁用啊?
一般都係喺酒店房或者coffee shop Hea下用
如果你真係拎嚟導航又要買LTE版
無端端又要俾多幾千蚊換部同一個價值嘅嘢 做乜
有咩好兜? 講過事實啫。
對於Apple嚟講比A17pro 一樣樣做到Apple Intelligence
重點解要俾A18 pro ?

完全係定位問題
你呢個問題一樣可以問點解佢唔俾120Hz
原因咪就係特登隔開個定位
要有導航,就用eSIM
成日拎出街用就用eSIM
如果冇依兩個需求,完全唔使買
因為有時覺得 11” iPad Pro 係屋企用都好似有少少重,單手比較難用到
既然巴打你都有晒藉口
咁你就買啦
不過120Hz 落返60Hz你接受到先好

我用開iPhone Pro,今年見到隻綠色16好靚都想買播放
但係摸完個mon真係好窒
以前明明係唔覺 用完有比較就好大分別
都係 50/50 緊,都驚後悔架
個邊框有冇細左
如果想睇彩頁就唔係咁講
彩芒ereader都2千幾 ipad mini唔係爭好遠
23 號摸咗先決定啦
我諗都唔會冇貨掛
不過通常 有呢個諗法之後就會買
好!下星期去摸下個 moon 先,睇下睇唔睇得出有明顯分別
咁 moon 真係要摸下嘅.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞