新 iPad mini 出左 ! 10 月 23 日正式開賣

592 回覆
19 Like 113 Dislike
此前種種流言都指出新一代 iPad mini 極有可能在 2025 年內登場,沒想到 Apple 今天突然就將其直接發表了。剛剛在官網亮相的 iPad mini 7 基本繼承了前代的外觀設計,機身厚度 6.3mm,Wi-Fi 和 5G 版本分別重 293g 和 297g。它依舊配有整合了 Touch ID 的頂部電源鍵,底部設有 USB-C 埠,側面給觸控筆留出了磁吸的位置。

新品搭載了和 iPhone 15 Pro 一樣的 A17 Pro 晶片,所以 Apple Intelligence 可以無憂運行。其所用的 LCD 螢幕為 8.3 吋,解析度 2,266 x 1,488,刷新率(很遺憾)依然是 60Hz。裝置內建 19.3Wh 電池,標配 20W USB-C 充電器。此外它也支援 Apple Pencil Pro 和 Apple Pencil(USB-C),能夠使用懸浮感應。機身前後均設有 12MP 相機,並且支援藍牙 5.3、Wi-Fi 6E 和 eSIM

新 iPad mini 可選 128GB、256GB 或 512GB,Wi-Fi 和 5G 版的價格分別是 HK$3,799 起和 HK$4,999 起。預售今日開始,10 月 23 日正式開賣。

換左粒U 重有冇換其他野?

得張咁既垃圾圖
大家等左咁多年 等左舊屎出來

早買早享受撚蠃曬
ipad air 有乜分別
個mon細d
你應該係問同上代有咩分別
係真係無
apple pencil pro
起碼128gb
WiFi 6 vs 6E
A15 vs 17 Pro
冇咗Nano sim
換左粒U
type C 充電口
果陣半夜睇完衝動買左
事後先發覺真係垃圾黎
雖然係好薄好細好正
但個芒完全唔夠光
呢個缺點真係完全遮哂其他優點
type C?
ipad mini 6已經係type c
佢係wifi ,藍芽,chips 勁左
其他全部一撚樣
估唔到唔用埋A18 用返A17 Pro存貨,以為一齊用A18感覺新啲
仆佢個街淨係支援apple pencil pro
慘到大家要找不同
新機緊係新筆
屌你老母 gay cock 換左晶片當新野
所以靜雞雞上
完全唔撚明咁嘅升級點解要拖到今日
半年前仲以為點解唔跟ipad pro, air, ipad 一齊講
係因為部機又唔會上M 系列晶片,又唔想快過iphone 用a18晶片
所以iPhone 出左之後就出a18嘅ipad mini 7
點知竟然仲係用垃圾chips a17 pro
搞乜撚呀apple
A17 pro 係舊年仲未似人笑夠?
等能左咁耐
死都唔比120hz

2批客黎
Mini鬼有人用筆咩 on99 。剩係更新晶片同120Hz已經夠曬。鏡頭就算把啦 冇咩必要更新
mini6有無減價
一日唔用m4 搵鬼買呀
2024年就完仲考古用4GB RAM
一係就出mini pro 比120hz你
但$6500起步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞