新 iPad mini 出左 ! 10 月 23 日正式開賣

592 回覆
19 Like 113 Dislike
CLS,唔講唔覺,一張卡位都唔留,short L左
點拿去外國用? esim係方便,但physical sim旅行係一定有用,有好多cheap雞telecom 仲未有esim

想拎出街用都好難
多謝分享失敗經驗
講真,佢出到同 iPad Air M2 同規格,8.3" $4,599 都有人買,仲 A17 Pro?
我S23直接駁個external mon算
https://youtu.be/tYUZr77Fih0?si=SOZxaBVAKRbpoxoK

m1 iPad pro 11

當年第2強電wo

係咪間接證明左換新u 對能耗係無幫助
反正依啲都係作數,連改都懶得改,直接cop返上代就算

仲要連sim 卡都慳返
睇黎vision pro 蘋果應該蝕得幾甘
Y700 屌打喎
係唔知8.3"個size 應唔應付到m 系用電姐
電子垃圾
Y700 真係恨鐵不成鋼
一代好地地有3.5。二代就閹咗,今代閹埋sd卡
電池又零進步
lenovo 個垃圾os仲廢撚過原生android
仲要年年啲發佈時間奇撚怪,次次都soc就嚟換代先嚟出機,買完部機唔夠幾個月就性能outdated。
大佬呀我打機見到過幾個月出50,我都唔會而家就去砌部40嘅機。佢又唔分幾個價位,對應唔同soc。
本身先幾個月仲有少少期待部紅魔平版,得大尺寸。戇撚鳩鳩

冇乜嘢我都係返去買返部新嘅ipad mini
https://youtu.be/tYUZr77Fih0?si=SOZxaBVAKRbpoxoK

m1 iPad pro 11

當年第2強電wo

我再搵埋點解得第二

第一名 iPad 10.9 A14 個mon最高尼特得 500
m1 最高尼 600

所以點睇到當年iPad pro m1 廢電?
mini 淨係個mon 睇見都已經反胃
得60hz 打條毛咩
紅魔真係搞撚笑
電競平板成10.9"
邊撚就手
3700 蚊好貴價錢
60hz唔買
mini6可以繼續用
重要m1 120hz

iPad10.9 得60hz

電量都只係多7分鐘
ipad air = M2
ipad mini 2024 = A17 Pro
有次搭黨鐵見到啲查飛狗捉完人 都係用ipad mini6 嚟開單
即係iPad 唔會有更新了?
Mini6 啫喱mon 問題解決咗未?
可以好多原因話mini 7出得合理

但apple 以前一向都賣進步,佢cut flash cut 耳機位 cut 換電呢d 都話係佢為左設計同未來去推

但依家呢個spec 同條邊真係四五年前product 咁 擺到明hea鳩你入左生態系統唔會走,睇戲用呢個mon 不如用返iphone
地鐵室內都ok
如果巴士日頭好勉強
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞