[KPOP] K-POP 2024討論區 (27)

656 回覆
2 Like 6 Dislike
其他團嘅Fans對人不對事啫,就好似中國人咁,見到美國佬做乜都覺得佢地痴線。但其實全世界睇中國人都覺得佢乞人僧。正義根本唔存在。
所以宜家表達不公義都要講資格 GF上唔到去講 大家就提都唔俾提
但你個不公義係講緊打招呼比人無視
真係好不公義
NJ直頭係義士
你可以報架 問題係宜家國會受理召喚佢上去,希望平機會都受理你啦 朝朝俾人無視咁慘
咁係個引子姐,入面討論的內容都唔單係呢樣 又有過勞死 又話藝人唔當係worker 咁上去講 真係諗唔到有咩地方唔好
唔打招呼只係其中一項導火線啫
根本由一開始HYBE唔諗住NJ會大紅
點知就係大紅,先令佢哋憎NJ啫
如果NJ出道成績只係二、三線女團之流,HYBE理得佢哋啦!
都係嗰句啦,上面嗰班只係對人唔對事

再講落去就會將呢件事拖埋閔媽落水,又話佢哋受閔媽洗腦,唔表態支持咪無事囉......
其實開live講句野都上到國會
本身呢個國會動作都好奇怪
似係想針對hype
但hype搵咁多錢識咁多人
肥佬得罪邊個啊
本質係好架
但係南韓政府就算要搵藝人代表,都搵個真係慘嘅人先啦
問心啦,佢地除咗比人無視之外有邊一忽比人欺凌啊,個個都捧到佢地上天,或又者係驚咗佢地,根本冇任何証據比人欺凌
類比香港嘅話,可能就好似Mirror下弦冇比ViuTV重用,ViuTV高層唔同佢地打招呼,然後上立法會公開話魯生對我唔好一樣咁好笑
搵人做引子唔係唔得,搵個真係慘嘅人啦,搵公主上去做代表托啊?
你咁講一講Amber Heard都可以做女權鬥士
最多咪Johnny Deep蝕底左
Depp
老實搵個真慘嘅霉人 都唔會有後續
更加唔會上到國會
Kakao family愛
Hybe做咗咩打壓過NJ發展
Hybe真係賣慘型企業
所以唔罵國會的決定 罵個出聲既!?

都話討論內容唔單係呢樣 好似short撚左係咁復讀唔打招呼呢幾個字做乜9

而且Kpop 係政府資助產業 用緊納稅人嘅錢 你搵viu tv 來比
April玹珠呢d先叫慘
班腦粉咩都話人係hater
Hype比咁多資源佢地去發展
好個時就話係因為ador
唔好個時就話係hype妒忌佢地咁好成績
笑死 hype請佢地番黎做藝人唔係用佢地搵錢唔通想佢地倒米咩
腦粉講既野都幾無logic下 同Hanni一樣咩都要係我覺得

成個fanbase,到組合
以至sm都同欺凌拉上等號
不過唔緊要
riize is 6咁有行動力
使咩理班唔使錢嘅歐美飯
實冚得返條數嘅
咁唔計被無視,NJ表達咗D咩「職場欺凌」嘅事例

點解大家重覆重覆又重覆咁講「唔打招呼/被無視」,就係因為連NJ自己都講唔出自己有嘜野比人蝦,比人欺凌
都似啦
成件事小學雞到咁都煲到咁大
之前呢度有人話又係執政黨同在野黨之爭
所以夠喇,快撚啲打官司
關於合約、股東協議呢啲都應該喺法庭解決
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞