[KPOP] K-POP 2024討論區 (27)

654 回覆
2 Like 6 Dislike
小學生唔得閒投
前三十已經係最掂慘到
收購咗vlive就係咁樣
同埋上年開始好多中小企藝人唔用bubble
轉用weverse
應該係貪唔使畀公司手續費
而家就嚟割韭菜

//HYBE平台WEVERSE在2023年淨利為-44億韓元,仍未能實現獲利,很難包裝上市再資金套現退出。 先前透過免費服務吸引用戶註冊和經紀公司加盟,形成數量集聚效應(活躍用戶數)後,再透過強迫統一服務和高手續費(40-70%)來壓榨各廠牌和各團粉絲,實際本 方提供福利(內容)有限。 騙進坑再一股腦誘殺的手法//
【熱帖】事情比想像中鬧得更大的BOYNEXTDOOR機場炫耀iPhone事件…
不只上了聯合新聞等報道
今天也一直出新聞
很大原因在於三星方面也表達了不愉快,有網友推測三星透過媒體施壓,讓BND所屬社方面出面道歉發表立場
尤其被批評沒有商業道德不懂事

得罪三星
閔熙珍再次當選ADOR社內理事…從11月2日開始任期3年

17日ADOR方面表示:“今天ADOR召開了臨時股東大會,再次選任前代表閔熙珍爲社內理事。”閔熙珍之前的社內理事任期截止到11月1日。隨着再選議案的通過,她將從11月2日開始擔任3年的ADOR社內理事。
終於大結局?
母,叫五牛收手啦
永遠以為完果陣其實都仲有幾個season 等緊你
cut左16樓同宿舍個wifi佢,唔俾佢地偷偷開直播
咪即係之前個deal
劣化咗勁多我,係咪整容啲嘢開始岀事
今日都只係落實上個月hybe提到嘅offer
閔老母take唔take offer啊
定仲係企硬冇得做返ceo就唔會做producer
玩到咁串
bts開始退伍
閔母收手啦,贏面開始渺茫
仲有一招

巫師
有5G
少到
冇人想聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞