[KPOP] K-POP 2024討論區 (27)

656 回覆
2 Like 6 Dislike
K-pop post係比對Kpop有興趣/中意K-pop 嘅人一齊傾下K-pop
K-pop post無任何立場
不論你係邊個歌手/團既fans
都歡迎大家討論!
大家可以係依個post
post下有關K-pop 嘅最新消息
post下最新既MV 節目 歌......
如果你係岩岩接觸/對K-pop有興趣嘅人..
可以盡情問有關K-pop 嘅問題
我相信巴打/絲打們都樂意解答

p.s.香港人用香港叫法
RV BP TWICE MMMRIIZE
紅毛 粉墨 兔瓦斯 媽媽木拉椅子
重出江湖?
利哥悶
快啲結婚
花园宝宝👍

NCT Wish 👎
又搶閘
條煩閪開完會未?
啲字大啲係唔係型啲巴閉啲架?
行過唔打招呼就要公審巴閉啲
起碼慈禧級數咁巴閉

lm
自稱被職場欺凌嘅僱員同壓榨員工嘅巨企CEO合照巴閉啲
點打字關你撚事?唔係答我問題就咪撚回啦傻閪
點解宜家啲字唔係咁大既? 好想你較返大啲字 好撚型好撚疊馬
咁快衝出來吠,好撚疊馬好撚威
韓華海洋執行長因「工人死亡事故」、與New Jeans Hanni「自拍」引發爭議
https://n.news.naver.com/mnews/article/003/0012841371

韓華海洋巨濟工廠首席執行官鄭仁燮在工人死亡事故後作為國會環境和勞動委員會審計的證人出席因與在接受審核時作為證人出現的女團New Jeans成員Hanni微笑合照而受到強烈批評。

共同民主黨議員金泰善當天下午在國會舉行的國政監查中,共享了捕捉到鄭社長與坐在國政監查場後座的Hanni笑着拍照場面的照片的網絡帖子後,詢問了鄭社長是否拍攝了自拍

鄭社長笑着說:「是的。 當時Hanni非常緊張」。

金議員說:「當人們在工作中死去時,還自拍嗎? 真搞笑,雖然不知道他以什麼態度參加國政監查,我認爲可以自拍。 但我認爲作爲證人出庭的代表不能抱着這種心態行事。」

他接著說,「韓華海洋的工業事故率是最高的。不過,我不知道他是否認真對待這件事,但就像之前的自拍一樣,感覺不太真誠。」

鄭社長試圖用「Hanni剛才哭」來解釋拍攝照片的情況,但被阻止了。

他低下頭說:「對不起,我真的不是故意的。」

隨著爭議的出現,韓華海洋今天下午以執行長的名義發表了道歉聲明。
https://n.news.naver.com/mnews/article/003/0012841714

韓華海洋在道歉中表示,我們對我們高管在政府審計期間的不當行為向公眾、國會和死者家屬深表歉意。

接着,他還表示在欣然接受議員們的指責和指責,應該反省、謝罪、考慮防止再次發生的對策的國政監查中,由於不慎重的行動,給國會和國民帶來了擔憂,再次承諾,在職場危險因素爲零的無災害事業場之前,將加強安全管理力量
又多一隻 咁撚好抽 得唔得架?我好撚驚
使唔使同你打聲招呼先
lm
你不如問下你主人 好過問我啦
邊個我主人啊
呢個Post其他Bunnies出嚟護航嗰時起碼都針住件事一來一回咁討論
你條廢西一入嚟完全無回過任何同件事相關嘅嘢喺道小學雞式嘈交

影衰晒啲Bunnies
搞彎晒個post
唔通你係new jeans 啲賓周狗?依家較細咗啲字唔知你條撚樣睇唔睇到呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞