[租樓]老老實實 咁都扣按金成萬

461 回覆
81 Like 209 Dislike
真係睇下佢點搞,成隻換要搭棚一萬幾千走唔甩
繼續企硬 等購買力去哂新樓到就
先唔好講有無花定咩野
租之前佢有冇搵驗樓師記錄啲野冇花先我話你一早花左都得啦
租金還租金,按金還按金

你因為屋內狀況同業主有按金爭拗,但係仍然繼續住喺間屋,咁佢咪大條道理扣你租囉 最有可能嘅結果就係雙輸,雙方嘥時間嘥精神

你喺連登問呢啲問題,唔會得到真正答案
有料最緊要夠堅定
如果係密碼鎖尼
租客可能去咗旅行,唔知會搞成咁架
其實租客真係大晒,樓主唔讓步唔交租,死唔走
個業主要去法庭申請warranty再搞一堆野先可以爆門入去趕人走
閒閒地一年半載
無續租約,即係無打厘印
自己執生啦
佢要玩野你咪陪佢玩
牆身崩花好正常,除非鑽哂窿/成幅裂鳩左
娶咗佢咪唔駛還囉
咁你咪認咗係自己問題
只係你唔知會搞到咁大件事囉
到時叫你負返部分責任嘔返幾十個出黎
「業主扣成萬按金話整玻璃,有剩還」

弱智,你自已都打左啦,唔通扣你幾百蚊,唔夠再問你拎番錢咩話人閪你都唔好得去邊啦柒頭。
業主咁唔客氣
租租都唔好客氣
仲係度聽d連登仔鳩up話點玩野

你條命好似黑糯米個case條女咁爛咪可以玩囉
條友應該出咗絕招,玩紅毛泥塞馬桶依招真係大絕
你要玩無賴人哋咪玩無賴
冇合約,兩邊都講經咩
其實你都講對方收番間屋打算全屋裝修結婚樓用,你有冇整花佢都會換哂,對方只係搵個藉口想吞埋你筆按金

而且你地又冇打厘印簽租約,所以你可以玩大佢都仲得,可以搵東張
租樓惡撚哂 樓主都淆?
標準示範
你連人地講咩都理解唔到
坦白講,屋苑模式管理,例如MTRC
業主拎份租約上管業處證明完約,通知Pro Man取消租客入平台卡入大廈卡入lift卡,業主點會開唔到大門,因為實有後備大門匙
同樣,如果租客報警,警察都唔會理,叫你自行法律行動

其實用電子大門鎖,已經冇門匙/密碼卡交收(你租就租,唔租就算),租客用自設密碼/自行登記八達通/APPS開屋企大門,業主收番間屋,全部reset
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞