[租樓]老老實實 咁都扣按金成萬

461 回覆
81 Like 209 Dislike
孽主結婚自用喎
睇到呢到先知原來有問題嗰個係你
你住得差,應該扣囉
咁可唔可以追返佢欠交既租金?入small claims?如果判左業主贏 都唔俾返租金會有咩後果?
你點搵佢?

上面有堆連登仔話完約唔交租
個業主趕唔到你走

又話一交返租俾業主
成個收樓行動又要重新申請一年半載

仲可以博埋逆權侵佔

照呢個邏輯
租樓之後
應該每半年交一個月租

24個月租金應該可以玩12年再去逆權侵佔

咁既發達大計真係連登仔先諗到
好彩睇到呢度

Pin 啦樓主

你唔會係落地玻璃花掛?
用下個腦先講野啦
現實就係財仔冇你想像中咁神通廣大
就算有能力咁做,都唔會為左十皮野唔夠既拆帳而幫你
除非個業主真係扔大錢出黎一定要收返佢呢筆小數目囉
你啱
財自大計,由你做起
人地跟足規矩,1個月通知收樓,按金扣損壞
兒登advise依然係做租霸+塞渠
衰過支那人
住多2個月 就得喇 等佢出信 搵執達吏
有錢嘅基本唔會擔心住屋問題
而你條柒頭就一定係窮撚
2個iPad 大
呢啲真係仆街黎
成塊玻璃重新起過都係一萬蚊到
我收緊租點擔心住屋 人哋去租我間屋唔代表我要睇佢唔起
你個on9仔仲死撐 , 又妄想症所有人都係窮撚
你對2個唔識嘅人, 好肯定咁講人又住公屋又窮撚你再死撐想回我之前 , 睇清楚自己係咪on9妄想撚先啦
寄人籬下
躝啦租租
真係好多人借爆移民
唔洗驚佢,而家係佢急唔係你急
你都on9, 花塊玻璃要食人成萬銀,業主唔是咁做的
多謝大家關心,積極討論分享,更新一下:
1)「2部iPad」係講個D花佔據的總面積,因為D花痕係散開零零碎碎咁,範圍內只有個兩三道淺痕,唔係成達花曬咁誇張
2)唔放相因為係落地窗,影相全世界都知係邊,外面個景太易認,我上黎係討論唔係自爆,如果覺得無圖無真相9up,出門左轉唔送
3)玩野我就做唔出啦,我雖然今次係業主身份,但本身屋企都有物業出租,將心比己
4)件事已經解決,我地有搵師傅搞玻璃,加埋清潔,依家比新入住個陣仲靚,港女自己已經潛水,佢屋企人出面主動還按金
5)今次我好彩啦,但相信香港地租樓法律咁多灰色位同漏洞,好多業主租客都只能硬食,只能講大家醒定D
好癲
入小額前債要有對方地址
你都唔知佢新地址
3)「業主」打錯,應該係「租客」
但平時番工放工要小心啲
同埋得閒打比父母親友問個平安
好撚驚呀!你估租村屋木屋咩,個屋苑周圍都cam,我門口防盜眼都有cam,夠膽咪黎囉!為左收樓衰刑事,咁就真係好撚醒
果個月我大搖大擺,見到個業主傻閪死狗咁俾個地產勸佢出少句聲就有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞