[租樓]老老實實 咁都扣按金成萬

461 回覆
81 Like 209 Dislike
窮撚租租真係好撚煩
呢個留言chain係話租都唔交喎
當然我指係住左但又唔交既部份, 生約你要隨時斷係無問題
你個stat record拿黎睇下點樣mean法

人地負資產就有哂數據睇
但你就…而家trust u bro就算?
講真 你呢d撚屌業主肯俾返按金個租客
樓上又話咩業主有錢過租客
好心個幾萬蚊就唔好搞咁多野啦
好來好去 邊度有咁得閒同你玩野
你要玩野最多咪攬炒囉 分分鐘間屋醫返都嘥藥費
唔交租都唔係差你錢啦
你個份租約咋
唔係欠單呀

笑撚死
其實你有無睇過呢d case
有哂合約, 係好多人交比財仔做, 最多自己一蚊都唔要
你無見過銀行搵財仔收數? 幾萬都做
有冇片睇下間屋既condition先
原來係傻閪一隻
啱呀, 租約無法律效力, 紙一張喳嘛
收數佬點會拎住張租約收到錢
自己入咗樓, 唔見咗現金五千萬
人地個啲係合約
係有debit note/invoice
你租約真係收條撚

咪撚同我拗
我做依行 乜帳可以點收全部有哂procedure reference
賓妹數借幾萬連個人都返到去菲律賓
出面都大把人收

何況欠租呢啲有單有據有曬聯絡資料仲要個人係香港

除非炒散地盤之類下欄工連聯絡資料都唔洗俾人
唔係一張身份證一個電話號碼想知你返咩工最近住邊有幾難
今時今日連日日都有既白撞電話都知你叫咩名

所以話最主要係個業主會唔會捨得收唔到錢都要搞個租客
因為一賣就保證無一大忽錢
你要收數要去法庭申索完判你贏先叫爭你錢
你先可以賣帳
識唔撚識架
學人講法律
人哋租客串業主窮
係因為屈訂
條友話租客點解夠膽串業主窮
我咪問佢點肯定租客一定窮過業主囉
個flow完全冇問題喎
你講average就真係唔關個case事

我就議事論事
你就無啦啦屌人玻璃心
唔知邊個玻璃喇

利申:業主
急不及待想要玩玩了
無啦啦搞人公司
告返你轉頭添呀
其實負資產就同有冇錢都冇必然關係,有錢都可以唔填tum,息又唔係高過美債,用呢個stat黎講貧富都係on9

不過算啦小朋友你講得好正確,慢慢玩啦公屋仔
有單有據?
喺邊度有欠單, 揸住份租約就話人欠錢
人哋銀行數判出去都都要經過法庭簽署
乜都冇,反手話你詐騙勒索
欠幾多錢喺個法庭判, 唔夠75000法庭唔會理你
前面仲有少少說服力,睇到最後我破防了
okok你贏
咁我真係想睇下會唔會輸
講緊住左唔交租喎
你腦有事?
不如你搵單係判業主輸既黎睇下?
講緊咩撚野
講講下講追數
又話一張身份證 電話可以知人住邊
大把爛數啦
請人淋紅油 唔洗錢呀
定自己淋 監都有得坐 咪on99
你渣住層負既就講背後仲好有米

人地裸身就assume 人地本身乜都無

唔係話乜 你平時同人溝通都係咁鳩?
你好有道理,慢慢
d弱智業主以為自己惡哂
佢哋真係未聽過租霸點玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞