[租樓]老老實實 咁都扣按金成萬

461 回覆
81 Like 209 Dislike
你就係果個無賴業主?
樓主本身係正經退租
而家係以其人之道姐
唔好交鎖匙
佢扣幾多你跟返留返幾多日
佢爆門入黎就報警
就算無租約你都仲係租客
你蠢左,呢啲不嬲唔洗講,到時上樓直接扣按金
生死約完咗
好似係,如果雙方同意,就繼續按生約條款延續落去
如果最初份租約有打厘印,個厘印應該都繼續有效的?
租樓係咁架啦
想問如果平時銀行過數交租,但如果業主突然轉銀行,過唔到數,係咪會無得咁玩落去?
睇樓主想唔想同佢玩
你係on9 定點呀?
佢結婚關你撚事咩?
你咁L柒, 所有按金保比曬佢當做人情喇
真係抵你條on9比人恰
唔好還匙囉住多兩個月先,住夠再還匙。

不過講開又講唔好日日倒漂白水落渠度,好傷條渠架同埋啲玻璃膠好唔㩒鎅,要小心啲使用。
佢咁窮
你走前可以送返幾疊冥通銀紙俾佢
Mesne profit?
傻的嗎,同佢講住埋啲按金就會走。
如果租客唔少心搞到間屋水浸浸到出大堂壞lift, 條數邊個負責
咁又太誇張
條數太大 就到時個業主真係上法庭追
講緊過百萬
點會轉銀行交唔到數⋯如果業主cut左舊account,佢有責任話你知新果個
唔交租做租霸 佢申請得小額錢債同執達吏都成年時間,到時佢求返你
退租玩野其實只係適合一無所有連登仔

你玩到按金唔夠俾個業主可以小額錢債
連登仔會教你可以唔理小額錢債唔還錢

不過業主有心玩野會免費賣你個債權俾二三線財仔

除非你都係連登仔打下欄工無左份工無所謂
如果唔係二三線財仔自然有方法迫你/你身邊人還錢

留意返成個過程業主唔需要俾額外錢

除非租客得賤命一條
如果唔係都係俾人食住
其實唔專登整爛,淨搬走留垃圾再唔還匙已經夠個業主頭痕啦

明明自己間屋係人地到又要做到咁盡,好黎好去咪算
第一次聽租客比業主撚
租樓日日賺, 少少按金當豪比佢啦
窮閪租狗嬲到
彈條毛咩 吹得就吹
wear and tear正常不過

佢當新屋驗是個腦有事,佢自己住兩年都keep唔到新屋咁

試下揾公正行同當年租樓的agent問下
點解你覺得租客一定窮過業主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞