[租樓]老老實實 咁都扣按金成萬

461 回覆
81 Like 209 Dislike
識人爭黑財2,30萬都仲係到
你覺得D 財仔會咁蠢,咁你就繼續信喇
其實業主要玩野只可以話係on9
間屋人地隨時有留spare匙
是但返黎倒啲紅毛泥落啲去水位同屎塔
你要使既錢就唔會係兩個月按金既事

同埋而家啲租客基本都會要求轉數快退按金
你唔接受人地就唔交匙
上面一堆人仲係咁話咩交票時玩野
你地究竟有幾離地呀?
夾你還錢唔係要攞你命

同還錢都仲有好多方式
間唔中口岸/泰國運木雕交人頭果堆都係

如果你覺得爭財仔可以無事如常生活
不如試下分別去唔同財仔借爆
攞住一千幾百萬去外國財自生活
牆刮花都計

次次完約都要搵人掃架啦,業主咁都想慳
佢同樓主assumption 都冇錯架,兩個既assumption 又冇衝突

佢純粹想話下人小朋友,跟住又鐘意攞尾彩,真係唔知邊個小朋友
樓豬pin this啦
佢唔續租約打釐印有排玩
唔好傻
你咁真係故意破壞
搞到大鑊野要維修十萬八萬個業主一定追
惡意破壞是但搵間公証上黎証明基本上租客甩唔到

租客係玩業主心理
維修一萬幾千博佢告得黎拖一排得不償失

但玩野一定最後都係兩敗俱傷
兩邊都輸錢
係已經沒收按金都仲差你幾萬?
因為外國可以玩得仲顛
就算講日本 你租唔加得 佢唔交租都唔趕得
嚴格講2萬幾,2個月租
欠我一個月我先去土審
土審搞完到收到匙,再差唔多3個月

Touch wood再有欠租10日就去土審
你知唔知自己嗡乜鳩
你理得人再租出定自住姐
關你鬼事咩
整花扣按金天公地道喎
兒登真係好多你呢d on9
邊有呢,有準時交租,佢要入法院收樓都攪幾個月
租樓日日賺,果少少按金咪當比個業主執藥
上次想扣按金
個租客話要搵公證行證明+要上座裁決
租樓就 = 無錢買樓所以要住公屋 ? 你唔係咁幼稚呀嘩
一個窗有幾大 你整花兩部iPad咁大
住多兩個月走(按金扣), 然後分期交返兩個月租(分24期)
如果個業主收樓個陣真係驗屍咁驗
又話呢到花個到花,要扣一大舊按金嘅話可以點應對
事關我都就完約,但書房有張雲石枱都比我用到有d花
要比我都預咗,係諗點樣reasonable d
唔住都可以當倉、當party room 招呼朋友
按金反正都係扣,咁幾大都唔俾翻匙業主住
你都on9業主玩野租客咪玩野囉,好黎好去都唔識
簽左退租通知書唔可以彈票啦
一睇就知上面條友未試過鳩up信一成都死
其實做租霸有咩後果?會唔會被人告到破產?定係法院判完比返啲租比業主就得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞