其實嗰個精神病死者家屬都幾撚慘

309 回覆
893 Like 134 Dislike
睇少啲垃圾tvb劇
中国香港警察每日隨身有幾set裝備
唔撚係得開槍同唔開槍
戇撚鳩tvb劇入面開槍殺死人都做到英雄
事實就只係變成戇撚鳩

大把武器,只不過佢地選擇左想將件事升級,一升級就直接開槍,簡單收工,收工上深圳揼骨
同個精神病結婚 送埋佢老婆落去陪佢先啱
今日斬屋企人,他日就係鑽石山斬人案2.0,到時斬死咗你地啲親朋戚友你地唔好喊
我相信警察都唔想開槍
但設身處地
你係個警察
嗰刻你博唔博
唔開槍
後退,佈陣,頂住個門口先,唔得咪叫人….

呢件事我認為個重點係咪應對得差,所以搞先出人命,係的話就需要撿討一下可唔可以做好啲,但大前提係先要認做得差,唔係嘅話點解要檢討先?

如非嘅,做得好嘅,咁咪出來照直講囉,係咪呢個情況下,高機率要開槍射殺,係嘅以後市民就知情況,要有心裡準備,唔好怪警察囉

咁呢次大部分網民同連登人都贊同popo做法
其實都可以斷定係"做得好"o既
帶細圓盾架
唔係擋野豬邊會係防暴盾
有帶盾上去嫁 ching睇下d新聞先啦
空曠空間有用,但入屋呢啲狹窄環境就好難發揮到,仲可能阻到自己人
質疑見到警察
點解見到警察? 因為佢老婆報警
點解佢老婆報警? 因為精神病發

即係個精神病人自己造成形勢惡化
其實差佬胸口有cam既
差佬工作模式唔係同你公平決鬥
係用高一級武力制服你
你拎得刀,佢用槍就合情合理
全世界都係咁

咩叫中距離武器?
胡椒噴霧同警棍都係近距離、埋身用
YouTube 大把片你睇一條友拎刀
兩秒已經可以由廿呎外殺到埋身
你係差佬你會搏?

屌人老母臭閪無用
現實世界唔係烏托邦
你唔信就自己上網search
大把片睇
對像係遺孀,意見未必中立,body cam 最穩陣
全方位背景有其他市民/差佬
尋日紐約先有單差佬地鐵開槍
打中一個同事同兩個路人
你咪撚戇撚柒鳩鳩啦
自己唔叫增援玩英雄主義仲殺撚埋人呀屌你老母臭化閪
你可以咁理解
其他自殺求助都識後退搵談判專家, 今次後退吹雞又得唔得? 其他人又係房

無cam只可以口同鼻拗
大佬呀,咁警察有盾牌頭盔,
同埋係咪一定要打要害先,射左胸同爆頭有咩分別
即係你有選擇啦?除左呢個之外大把武器同gear你唔用
走去用槍

不過都係,19年我睇tvb d黃絲打過黎,武力對等嘅情況下,d警察都唔夠黃絲打,何況今次係有刀
你講到啲差佬咁撚廢
上學堂學乜撚野
淨係燒槍得啦屌你老母先係喺烏托邦
叉動物就得啫,咁近距離,佢飛把刀埋嚟點算
999完屋入面有炸彈點算

提出問題,解決問題個人就得了
講到咁安全點解佢屋企人要哩喺房唔走出嚟?
其實真,為咗佢好為咗大家好,唔應該俾呢啲生活喺市區,癲起上嚟又唔知幾多條人命埋單
盾牌?

平機會話要社會接納呢班人
仲要等佢地融入社會
否則就係歧視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞