其實嗰個精神病死者家屬都幾撚慘

309 回覆
895 Like 135 Dislike
可能好似d 動漫咁,幾秒發生既事可以諗好多野
得佢家屬慘
但個社會減少咗呢件白卡帶黎既威脅
始終你唔知佢出院後會唔會又再發作
到時可能仲演變到好似鑽石山斬人咁
死得算worth
條女本身都比人偷襲…而且鑽石山最後係比個阿叔用摺櫈制服,係無死添….唔通三個有裝有訓練嘅都比唔上一個廚房佬咩….
唔好戇鳩啦,全世界好多地方警察都試過用電槍電人幾次都仲識行識走,而且仲要電槍支飛鏢插得入條友個身,射歪咗一樣冇料到,同埋每個人體質唔同,美國已經試過有黑鬼比三個警察用電槍電住都仲可以衝過嚟搶警槍,遇到傻佬揸刀,換住喺美國直頭清空彈夾啦
丈夫較早前只用拳頭襲擊母親,並無使用武器,相信丈夫是在警員到場後才持菜刀及剪刀自衛

999果時應該無報有拎刀
如果有報到拎刀, 唔著保護裝備上去做乜

所以個問題係點解要搞到得返開槍既情況
每年都咁多經費,買多啲鐵甲威龍,買多啲裝備,做多啲training,收到報警話係白卡未出動囉,咁樣都可以減低辣低人既機率啦,係啲錢唔能夠用得其所
我相信警察都唔想開槍
但設身處地
你係個警察
嗰刻你博唔博
唔開槍
上連登都肯定好過搵警犬啦
起碼唔洗死先
仲可能咁啱有住喺附近嘅熱心街坊可以幫手制服個精神病人添
佢好運咋
大陸有好長一枝防暴叉可以叉住佢
不過算啦死個白卡姐
以往無姐
臨死前果次咪第一次囉
即係一係唔肯食藥、一係d 藥已經控制唔到
遲早佢唔係斬佢家人就係斬陌生人

雖然我認同係應該射非致命部位先,但果時條友拎緊刀,唔知佢激動到咩程度。
可能佢真係拎緊豬肉刀衝緊埋去d 警察到

Anyway 支持殺白卡
計時炸彈黎
無事打乜撚999
1.5米, 比佢甩手飛把菜刀都死
連登鬼刀槍不入
叫白卡佬等陣先, 我要CALL 總台拎個防暴大盾上黎
玩鍵盤比較叻
連登依家癲撚到關心埋差佬個家屬
得 叫佢斬個盾唔好斬到人 大家好做
可惜精神病患者嘅污名化喺社會太根深蒂固

其實警員知佢有精神病定淨係睇到佢揸刀
係舊香港,正常警務處處長都會出嚟話要調查下開槍是否恰當
宜家新香港就直接搵反駁隊出嚟洗地算數
如果真係得 1.5m 距離 條友揸住把刀沖緊過嚟

話有好多選擇嗰啲
不如Google下 21 Foot rule
佢地係慘
咁比個白咭影響到果啲人唔慘?
痴線佬就應該人道毁滅啦
正確
家屬再三強調唔好開槍,笑撚死
家屬可以指揮人呀?咁做咩家屬唔自己處理左件白卡佢
講咁撚多野

一陣件白卡出街發作斬死人,佢賠命呀?點賠呀?
應該都係想屈錢多
所以殺人犯第一次殺人之前都係普通市民, 全部都係計時炸彈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞