其實嗰個精神病死者家屬都幾撚慘

309 回覆
894 Like 135 Dislike
傻閪,你fullgear架,大把武器,事前已經知道發生緊咩事,唔係突然有個顛佬公眾亂斬人,你已經可以plan足可以用咩武器,咩防裝,點樣處理

繼續兜

反駁隊幾時到
希望樓主留低電話俾有需要人士
點解病人家屬要補償?隻狗因工死咗,正苦大把錢畀佢啦,佢哋well paid,做得呢份工就預咗有咁嘅風險
咁撚驚死學人做狗
喺美國你敢揸刀衝向差佬
邊單唔係射到你唔識陏為止
又有邊單係判差佬有罪?
美國警察係完全無責任冒風險去保護市民
所以唔係份糧包咗

英美指引都係對致命武器就可以用槍
利器係致命武器
死白卡抵死啦
自己鳩UP就當事實?
美國兩單射開槍白卡都判差佬坐監
自己上YOUTUBE睇啦柒頭
成堆中文解說片,有埋CAM呀
啲兒登仔識個屁,個個咩瞄手腳又麻醉槍咁,講到對住個拎刀嘅精神病人呢啲一秒間可以冇咗條命嘅情況下仲有充裕時間做決定咁
支持警方嚴正執法
唔好講咁多,影片公開左先,包括埋831
精神病發作好撚恐怖 為求自保點解唔開槍
理得你係佢老婆定屋企人
一發作就乜都唔會記得
人哋勇猛過你班狗啦 驚死就屈人哋好運 死廢柴
開槍射白卡唔代表有可比性
有無武器喺手,有無攻擊已經差好遠
有片你就send出黎
同我講做乜,去警總講呀嘛
佢老母都去左你個窿度喇,你會唔會公開呀
唔好收收埋埋,唔係點知邊個錯
用高一級武力係當人數上無優勢同埋多人唔會令警察有優勢先用高一級武力
唔係你咁撚戇鳩咁係唔係都用高一級武力
今次件事係在場嘅警察判斷失誤
又無要求增援/增援未到場就主動衝入案發現場
審視錯誤形勢係現場嘅警察問題
你唔好撚再喺自己嘅戇撚鳩烏托邦到打飛機
依家做狗係咪真係以為自己淨係需要抄牌?
女子報警求助反遭3槍擊斃 錄影顯示死者曾道歉投降
https://lih.kg/3746862

睇呢單
呢單係差佬自己戇鳩鳩衝入去更加狹窄嘅現場
判斷失誤導致之後嘅問題
外國call增援同中国香港call增援係咪一撚樣時間
中国香港睇撚埋晒垃圾tvb啲廢劇咪英雄主義上身囉
Sorry係咪我睇漏啲咩
邊到交待咗無call增援?
邊條指引話增援未到警察唔好去現場住?
警員唔去現場點評估需唔需要增援
到咗現場情況惡化增援未到係咪唔處理?
警察明顯錯誤判斷咗乜野?
點解你咁了解案情?單案你查緊?
啪子彈平過啪針
醫生移撚晒英啦仆街
外國會放上法庭審添
中国香港會放上法庭定係成立調查委員會
一係唔開槍,一開槍係必須以致死為目的,train嘅係拔槍前可以做嘅嘢,有其他方法替代就更好

呢幾日見香港FB page 好多都話點解開槍打要害
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞