其實嗰個精神病死者家屬都幾撚慘

309 回覆
895 Like 135 Dislike
差佬為立功而殺人姐...好事...
係連登認同警察既行動已經係原罪
最好全部警察都唔可以開槍 下下出到去都要用生命值硬接 死哂啲警察等你地可以再發夢出來顏色革命
但事實係所有國家既武力使用準則都係一樣打 center mass
無論連登仔再點討論開幾多版post 武力使用準則都唔會因你地而變
家屬意思係質疑緊邊個整到形勢惡化, 之後死者先拎刀
想講痴線佬冇咁易感受到痛
射中佢手腳更加想斬落人度
差佬老作。
唔知架, 講左咁耐都無cam跟身
受過專業訓練 (自稱)
同埋有浩園同恩恤架嘛 你洗同佢地擔心
空手接白刅
清咁水皮可以買支鹽槍射烏蠅練槍法
原來警察得開槍同唔開槍
睇撚少啲tvb 啲戇鳩垃圾廢劇啦
警察買咁撚多裝備到最後淨係用槍
乜驚方有電槍
事主住唔到院仲冇生存權,啲人可憐個差佬俾人質問有冇更好處理方法,都唔想關心一條人命咁就冇咗
真係定時炸彈嗰啲你我都唔會知,如果劉馬車嗰啲慣犯精神病又唔洗入院又唔洗重判係冇天理,事主入唔到院一發作就冇咗條命
冇錯
依家個問題就係家屬一早講晒咩情況 個病人亦都喺屋企
唔做足準備上去然後話生命受威脅 一鎗射低人
咁以後其他人有事 佢地既屋企人仲點會敢報警?
仲要呢個係本身有覆開診食藥 點解都仲病發得咁勁?

成個社會好似一野返返去癲佬正傳個年代
然後仲好多人覺得冇問題
冇人話警察有錯,只係純粹代入家屬,咁嘅結局都一定係不折不扣嘅悲劇
而家搵警察嘈,有機會係太傷痛,純粹要搵個出口/寄託,可能佢心底都知警察當刻其實冇做錯
世間太多悲劇,親人當面俾人一槍打死,仲點會有理性丫....have mercy
最多都係叫醫療失誤
用標靶治療重手咗
搵連登仔獅鳥個白卡?
求下你唔好地獄梗
999果時應該無拎刀所以無提
不過都唔代表唔可以準備定先上門
佢老婆話"冇睇過佢拎刀"
被襲擊對象已經係最可靠既人證
你都on9
下下一槍辣低佢咁訓練黎把撚咩
用盾牌得唔得呢
香港有咩
用愛感化佢
打得999都驚你隨時斬死人
渣渣淋拎個盾就衝上去啦
條痴線佬都用緊刀 差佬用再上一級武力咪就係槍
其實有乜問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞