其實嗰個精神病死者家屬都幾撚慘

309 回覆
893 Like 134 Dislike
個家屬點報警係重點
如果話係家庭糾紛
咁1個警察就夠啦
如果係精神病發作斬人就應該要有GEAR啦
唔帶GEAR咁上去咪了爆姐
計劃趕不上變化
屋企人講到佢幾穩定幾無攻擊性都好
唔係自己親眼睇都唔會信
一開波見到佢拎武器 仲要跨離近 要開槍都無計 唔係個個咁大膽用條命同你搏
搏到既 無野既你會唔會多謝佢不殺之恩?
搏錯左 佢就無左條命
佢地要突然攻擊你 只係1-2秒之間
利申 從事過要接觸精神病人既工作
有同事就係學你地咁講 信左佢屋企人 病人好穩定 好安全 一把cutter 劈左落面成世毁容
你都幾撚自我中心

加下差人做野要理家屬要求?再3要求左唔好開槍係咪即係唔撚準開槍?警員使用咩武器要聽家屬意見?中左特定條件就用得嫁啦,一個mip揸住把刀病發緊仲要想斬人,呢呢情況仲要同家屬溝通左先再決定點做?你咪撚再離地d啦7頭,仲離地過冷氣軍師

個撚個講咩可以打手腳又話有pepper spray又話盾又槍棍,點解一定要用槍。咁多種武器,邊種武器係最高可能性可以解除到當前面對既生命威脅呀?咪槍囉
出椒噴佢,一陣佢繼續亂刀揮舞傷到人,入邊個數?
用盾?個圓盾係咪百分百擋到佢所有攻擊之餘仲可以控制埋佢?同槍比較邊樣好?用槍已經警告左多次,佢唔放低武器怪得邊個?
話點解唔射手腳個d就仲撚on9,用槍指引係打最大面積,身體大d定手腳大d呀

唔撚先了解後評論然後就自我中心咁覺得自己一定岩?肉唔肉鳩酸呀?
宜加有喇
下次你屋企人報警咪輪到你囉
一個精神病嘅人已經冇理性揸住刀衝埋嚟 開槍都好合理
用盾擋?你擋得幾多下 呢啲未知數都係任你up

報完國安幾時移民
其實唔關精唔精神病事, 係有人拎住利器行兇,就應該開槍保障其他人,有幾多選擇唔係係話係就係,係掂就你上左,啦使鬼報警咩,如佢佢真係斬到人,直覺判斷唔使開槍的人可以點賠番比人?假如你都係賠唔到,咁就証明開槍的警察唔需要負責任
現實咁講對個家人都係一種解脫
只係情感上道德上唔係正確既事
政治正確年代
我都完全諗唔明點解要係咁幫啲警察兜

我喺隔籬post都講過類似嘅嘢
有啲連登仔話瞄其他地方射唔準,射中心口喎
都唔知點解佢哋又會知個警察瞄邊個位
仲話打機都未必射中咁喎
明明警察受過專業訓練,都可以同打機相提並論
乜警察訓練係射手腳嫁?
你了解下開槍指引同燒槍訓練係咩先係到鳩up啦

開槍係要打目標最大面積呀7頭
其實係,同屋企人患重病,你要使好多錢同精神照顧一樣
情感上一開始實會好傷心
但長遠黎講真係算一種解脫
對住個白卡唔揸盾但揸槍辣佢老味,而家係容不下精神病人要趕盡殺絕定點
挾持基本上應該係警察基本野
咩部位應該係致人不能動彈而又未致死係有好多位置

但你話危急又有乜野符?
同埋一個精神病揸刀 你攞流狼狗嚟做例子 你都戇撚鳩
教醒你都廢撚事
或者call 獸醫射麻醉槍
渣住刀得兩步距離 仲要得登射手腳
射唔中係咪下世再射過
連登仔住開公屋,成日都有事發生
師兄不如留低tg
下次有白卡佬發癲
搵你去處理啦
On9
揸刀行埋黎有咩需唔需要
死左你賠?

正皮果班記住上去擋
上門之前一早知架喎 有晒裝備
點同路邊殺人估唔到既比
Cctoy其實英文屎呢就唔好隔硬用啦
Worse已經有更差既意思
更更差?
黃屍仲話去英國 咪撚笑死人啦
阿sir 做嘢唔L洗你教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞