我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 72 ) - AMD繼續嬴

706 回覆
8 Like 9 Dislike
今日多事要處理
另外都因為早收工關係。tg 有部份未覆

聽日起身後會覆返
我用緊Logitech n年前買嘅2.1喇叭,夠我用
如果我純粹睇片,夠唔夠力推兩個4K mon, 間唔中玩吓FM,做吓文書嘢
冇問題
係唔係唔預會升級

要唔要細機箱
唔會升級
機箱就冇所謂大細都得
麻煩晒
另外我應該會駁4K mon 用
不過都係做文書嘢
Silent Wings 4 pro 係咪賣晒
今日睇到話咩訂單有問題
悠二有事求救
22年喺你度砌咗部
最近係咁hand機
好多嘢都唔妥 連game都玩唔到
懷疑係13900k出事 呢啲問題應該點拆
搵左我客服先
而家d u 有可能退錢
悠二大哥,
請問下面個list風扇照用F12得唔得?
定要轉P12?
同埋想問下今日俾錢, 大約幾時送到貨,唔該曬

1 x [法奧電腦節2024]AMD Ryzen 5 7600X Tray + Gigabyte B650M GAMING X AX AM5 DDR5 + ADATA Lancer Blade DDR5 32GB 2x16GB 6000Mhz C30
價錢:$2,999

1 x MSI M480 Pro 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$999

1 x GALAX 1-Click OC 2X GeForce RTX 4070 Super 12G OC
價錢:$4,699

1 x MSI MAG A750BN 750W 80 Plus Bronze PCI-E 5.0
價錢:$399

1 x Jonsplus Z20 Micro-ATX - Black + Orange (現貨)
價錢:$549

1 x [9月優惠]upHere D6DK Dual Tower CPU Air Cooler
價錢:$169

3 x Arctic F12 120mm Low Noise Case Fan
價錢:$150

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $10,044
https://www.faroll.com/customize#MjkwNywyOTA3LDI5MDcsNTAyOSw3ODI3LDc4NjAsNzkzOCw4MjQ5LDgzNjc
咁樣夠
好細部
1 x Intel Core i5-12400 BOX 聯強行貨
價錢:$1,099

1 x Klevv Value Select 16GB (1 x 16GB) DDR4 3200MHz C22 SO-DIMM
價錢:$335

1 x ADATA LEGEND 850 1TB Gen4x4 M.2 2280
價錢:$579

1 x ASRock Deskmini B760 WIFI Barebone (送AX210 Wifi Kit)
價錢:$1,899

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $3,992
https://www.faroll.com/customize#NDU5Niw0OTEwLDY0MzgsNzM0NQ
好唔該
如果未有藍畫面出現,可以試下set cpu voltage offset -0.05v
悠二大哥
想問下如果要夠玩下年steam既芒亨應該要咩配置
預算5000-6000左右
想問宜家個網要一個禮拜個D係等邊樣零件
定純粹太忙
黎緊會拎14700KF去代理到整,依家個情況係會退錢,換新,定真係去維修多?
14700KF.有機會係換新

CPU其實正路係唔會維修

i7應該唔會退錢.i9先會
可以
完全冇問題
收到機之後.插返天線就可以
因為條天線我地插唔到.會包裝唔到
TG group link expired
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞