我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 72 ) - AMD繼續嬴

706 回覆
8 Like 9 Dislike
TG PM我.俾個訂單編號我睇睇
攪掂啦砌埋啦
你同事話代理送錯X850E Taichi,MP700 Pro代理又未送到
我買個塊Taichi Lite黎,要換都要等第二日
我趕住用,死死氣加幾舊水算
咁我知邊單了
我地的確落單係taichi lite 黎
佢個邊睇錯左 的確俾左塊taichi 我地
真係唔好意思
想問砌完係成部送上嚟唔洗再搞嘛
我個部岩岩到左我未收貨但睇相有好多盒散件
唔識砌
咁唔係你地問題就算啦
係無MP700 Pro,要走返落黃金搵返條Gen5
問咗幾間得中央田有Crucial T705
你有落砌機服務 / 我d 優惠組合係會砌埋
個d 係我地砌完之後既包裝盒同配件 都會跟返俾你的
人生第一次砌機 好期待聽日部機送到
悠二
我係你到買完 ryzen9 7950x3d + gigabytes b650 Matx mother board + 64gb ram 個set

岩岩裝完呢家風扇水冷全着
但係拎走啲ram 但老母板都係冇燈冇聲冇畫面
今鋪點撚樣搞
即刻跛又出事了?
出哂大事 一開機乜都着唯獨是冇燈冇嗶冇畫面
我自己接個speaker 都冇聲
介唔介意先 tg pm 我
https://t.me/YujiHW
我要先睇睇情況
問題已解決 悠二法奧世一
問題已解決
解釋番咩事先 佢有一樣叫ftpm 既野係start before bios 所以會導致到啲speaker 全部唔work
咩spec?
1 x [10月優惠]MSI MPG GUNGNIR 110R WHITE ARGB Tempered Glass ATX + MSI MAG A850GL ATX 3.0 PCIE5 WHITE 80 Plus Gold Fully-Modular + TCOMAS SJ-A080 240 AMD CPU Liquid Cooler - White
價錢:$1,399

1 x [10月優惠]AMD Ryzen 5 7600X Tray + Gigabyte B650M GAMING X AX AM5 DDR5 + ADATA Lancer Blade DDR5 32GB 2x16GB 6000Mhz C30
價錢:$2,999

1 x Seagate Barracuda® ST2000DM008 2TB 7200rpm 3.5
價錢:$429

1 x MSI M480 Pro 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$999

1 x MSI GeForce RTX™ 4070 SUPER 12GB GDDR6X GAMING X SLIM WHITE
價錢:$5,799

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $11,705
https://www.faroll.com/customize#Mzk0LDUwMjksNzY5NCw4MjM1LDgzNjc
你呢個唔係叫砌機,叫買電腦啫
可以嘅話睇一睇TG
悠二你好
想要部打機電腦
主要玩模擬類同建設類Game (Sims4,歐卡,幸福工廠)
Budget大約10K
介唔介意TG PM我
https://t.me/YujiHW
ok 啦, 佢有睇過要用咩parts
搵左我客服先
想問最後執左條list,可唔可以pm你問意見
我都諗住砌差唔多
巴打收到機post 上嚟睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞