我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 72 ) - AMD繼續嬴

706 回覆
8 Like 9 Dislike
會 24號上架新u 新板同時
我會出板u ram 三件裝 同成set 機優惠組合
新手一問,淨係玩Valorant, Assetto Corsa同Rocket League,只求畫面靚(高畫質)同埋高FPS,轉換畫面唔窒(背景同時可以上下youtube聽歌),間中睇下戲,有冇基本砌機list可以提供,謝謝你。
可唔可以出個285k + apex + royal 靚ram
香港可能只買到5060 5070
之前買垃圾MON M28U 送既 即刻跛 mouse aorus M5 冇啦啦就死左
頭先想試用macro 裝左個control center, set 完個macro 套用, 之後發覺都用唔到macro
再試多一次, 左隻mouse 就突然冇反應燈都唔著
a200夠哂

如果你粒u唔係中高階的話
買咗Assassin 120 買貴左
I5 12400用win10定11好?
悠二老闆之前10月7號落咗單買$7599個套裝
想問下今個星期有冇機會收到
想問吓如果只係1080p打3A大作,呢個7k list如何?會唔會可以再執好啲,謝謝

i5-12600k
asus rtx 4060
msi pro b660m a ddr4
g. skill ripjaws v32gb ddr4
cooler master hc gold 850 80plus
cooler master hyper 212 black
crucial p3 plus pc 1tb
介唔介意tg pm 我
請教睇youtube 經常出現, 咩原因?
另外有時閃一閃黑mon
介唔介意tg pm 我
悠二請問可唔可以幫吓我?
2017年係你度砌左部機,最近一入game 就lag 聲都變埋之後死機/自己reboot,懷疑display card 壞。
如果想平平地齋換display card 有咩推介?
有冇教學點換?

定係其實成部砍掉重練仲好
想請教各位巴打
如果砌機想要個5.25"既藍光機既mATX機箱有冇邊款推介?
目前見到比較多兼容既會係fractual design既款

本來想用fractual design Core 1100 但係問左代理話唔會番貨
宜家得番coolermaster N200 但又唔知買唔買到
萬一mATX機箱香港真係唔易買到既話
宜家心水會係gamemax G563同埋Fractual design Pop Slient
想睇下有冇巴打有其他選擇可以推介 感謝
認真.試下重裝display card driver
剛剛由win10轉win11已經重裝, 會唔會裝錯?
我係rtx2060 有冇裝錯?
565.90-desktop-win10-win11-64bit-international-dch-whql.exe
因為你呢個似係軟件問題.但你Windows都重裝埋都唔得.就有d奇怪
我之前用win10原本冇問題, 之後曾經從裝, 之後就出呢個問題, 喺window update果陣曾經顯示過程式出現故障, 但幫我修正咗, 之後睇youtube就出現呢個問題, 新買win11裝完都仲有呢個問題, 唔知關唔關事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞