我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 72 ) - AMD繼續嬴

706 回覆
8 Like 9 Dislike
壞mon 係咪通常搵漢科上門收機
個fd上個月係faroll 買完mom 宜家個mon 長期幻彩詠香江
合理性能下.最平 RTX 4080 SUPER砌機組合
$11599
https://www.faroll.com/product/8467/10amd-ryzen-5-7500f-32gb-ram-1tb-ssd-rtx-4080-super
500dx 而家299 可以話冇得輸
win10升11應該係唔駛買
如果係裝咗win10先升win11係易啲有問題
剷哂個ssd重新裝win11會好啲
悠二大哥 小弟想問下 下面呢條list配個咩火牛好 好多年無用過台機 最近想砌部暢玩2k MHW 同埋準備GTA6 下面呢條夠唔夠

1 x [10月優惠]AMD Ryzen 5 7600X Tray + Gigabyte B650M GAMING X AX AM5 DDR5 + ADATA Lancer Blade DDR5 32GB 2x16GB 6000Mhz C30
價錢:$2,999

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4 (現貨)
價錢:$1,079

1 x [10月優惠]Gigabyte GeForce RTX™ 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB GDDR6X
價錢:$4,799

1 x Antec CX500M ARGB Micro-ATX - Black
價錢:$449

1 x [10月優惠]TCOMAS SJ-A080 360 AMD CPU Liquid Cooler - Black
價錢:$409

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $9,815
https://www.faroll.com/customize#NTA3Miw3Njk1LDgwNzAsODI5OCw4MzY3

原本有考慮呢一條 但係台面好似唔係好夠位擺個機箱 想問下有無得轉antec cx500m 同埋顯卡轉Gigabyte GeForce RTX™ 4070 SUPER EAGLE OC ICE 12GB GDDR6X

https://www.faroll.com/product/8267/10amd-ryzen-5-7600x-32gb-ram-2tb-ssd-rtx-4070-super-white
你用我個 9899 4070 ti 優惠組合好過
我之前係裝咗win10先升win11, 就係一次洗機重裝win10,之後升win11就出現呢個問題, 再加機箱多咗eat eat聲
我而家新買嘅win11連同個ssd同ram都係新換㗎!
呢個係咪唔搞4k其實夠做?
打機full load 幾多度
黑悟空80幾度
9950X 會長時間full load 要穩定ram 6400 係唔係好難?
要 48 X 2
咁還好
2k都勉強

mon 真係要直接搵代理
因為佢地要搵人上黎收
預算大概幾多
apex我應該冇咁快出優惠

呢塊野 一開波肯定好缺
呢個.我唔敢講得唔得

因為.而家4070 super已經開始缺貨.但你話4070 super組合的話.我黎緊的確會有更新
Hi 悠二

單號尾105854可唔可以覆一覆有冇張卡 thanks
大家好
新手想問下如果部desktop火牛有寫到可以110-240V
型號係Cooler Master V850 SFX GOLD PCIE 5.0
去日本(110V)用就咁插電用係咪無問題?
感謝
可能或者個別特別少貨既型號 可能會只限砌機

但係 我作風係點都會放部份型號出黎單賣
火牛其實叫做變壓器
個名咁叫梗係有原因

直接用啦
windows 11啦而家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞