我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 72 ) - AMD繼續嬴

706 回覆
8 Like 9 Dislike
CLS, E strix 都就黎5K
睇中左依個DISCOUNT PACKGE
https://www.faroll.com/product/8252/amd-ryzen-7-7800x-3d-32gb-ram-1tb-ssd-rtx-4070-ti-super
但如果我想改下RAM,SSD同CASE, 個DISCOUT 又點計法
認真呀下

買返x670

msi 唔錯
睇中左依個DISCOUNT PACKAGE
https://www.faroll.com/product/8252/amd-ryzen-7-7800x-3d-32gb-ram-1tb-ssd-rtx-4070-ti-super
但如果我想改下RAM,SSD同CASE, 個DISCOUNT 又點計法
打錯好多字
X870板咁貴等9000出左之後砌7000算囉
砌b650好過啦
宜家啲主機版越加越撚貴
MSI MPG X870E CARBON WIFI 好似唔錯, 有我想要既野, 仲平華記成千蚊?
悠二巴想問下砌機有冇分期付款。有的話咩息口
啱啱落咗單
玩9950X擇咗隻Be Quiet!水冷黎配
Be Quiet!呢隻牌子無用過,有無伏架?
同問
1萬出頭 budget
主要目標為玩mhw,xbox pass等

諗住駁4k電視打機用
可無線接mouse 手制

麻煩推薦
先感謝回覆
加錢先啦,1萬玩4K , 你唔怕窒既無所謂
1萬筆直求推介
主要返學用illustrator premiere photoshop
次要玩 2k畫質Overwatch
感謝回覆
我對提供較少既預算深感抱歉

我工作用另一部
想砌部淨係打機既電腦

對要幾多預算無咩概念
加錢無問題,1萬起只係我基礎預期

希望再請教大家
1萬多啲砌到最平個張4070TI SUPER+R5 7600啦 其他料買最平就得
平時我着咗主機嗰個電源掣 我塊底板會有RGB光 情況下會開到機
但係我頭先着嘅時候 佢已經冇咗RGB光 然之後撳極開機掣都開唔到 平時我都有駁其他USB extender
正常情況下佢會長亮藍燈
但係而家佢個藍色燈跳下跳下
想問係咪個火牛壞鬼咗?
如果搞唔掂就要拎上去法奧到整
上星期買左組合set.加埋wifi
呢兩日.連到wifi 同lan線.(無感嘆號icon) 就係上唔到網.
但另一部laptop 同電話都上到網
想問巴打點攪..試過網絡重設.但都係上唔到.. 放假毒撚想打下機
邊一隻?
Be Quiet! PURE LOOP 2 360mm
老細check 一check tg
冇問題既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞