我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 72 ) - AMD繼續嬴

706 回覆
8 Like 9 Dislike
聽日會出一個再平d 但又勁d 版本既4060 組合

平而家幾百蚊
你似係最貴嘅時候砌
而家$8000一定唔會砌部性能咁低嘅機

不過唔打機就算啦, 如果文書上網用應該唔駛換啲乜
要剪片或者你係會開住chrome 100個tab個種人就換32gb ram (而家RAM要超頻所以通常只可以用一對, 就咁加2條會唔穩定)
想問唔上4kmon

光追可要可唔要

邊張display 卡性價比高
4070super
2018年係悠二到砌咗部機,近日就心郁想換隻4k 240hz mon,想問下行雙mon一邊4k另一邊2k 嘅話,呢部機仲捱唔捱得住

如果唔得就想順便求條list換機
筆直15k-20k左右、平時會玩fps、亦都想較4k解析度開高畫玩3a、行雙mon

轉細機箱加wifi 唔該
機箱 用lancool 3 定be quiet 500好?
Fractal design都好似幾靚
條list ok? 1 x Intel® Core™ i5-13400 Tray RIVIA代理
價錢:$1,379

1 x Gigabyte B650M GAMING WIFI DDR5 AM5 Micro-ATX
價錢:$750

1 x Kingston Fury Beast 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000 Mhz C36 AMD EXPO (砌機選用)
價錢:$1,050

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4 (現貨)
價錢:$1,079

1 x [10月優惠]Gigabyte GeForce RTX™ 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB GDDR6X
價錢:$4,799

1 x MSI MAG A750BN 750W 80 Plus Bronze PCI-E 5.0
價錢:$399

1 x DarkFlash DK353 Mini Tempered Glass Micro-ATX (不包風扇)(加$50可加4把無燈風扇)
價錢:$199

1 x [10月優惠]upHere D6DK Dual Tower CPU Air Cooler
價錢:$169

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $9,904
https://www.faroll.com/customize#NTA3Miw1OTY4LDYzOTIsNzY5NSw3OTM4LDgwOTQsODE1OSw4MjQ5
定係i5-12400已經夠用?
咁既list跟油二d套餐再改好過
Intel CPU 放係B650 主機板?
大佬唔好顛啦
力大出奇蹟
1 x Gigabyte B760M GAMING DDR5 LGA 1700 Micro-ATX
價錢:$920 至啱
琴日講既平幾百RTX 4060
今次呢套唔做長遠的.賣完就會落架.唔會再更新組合
性能勁過4799個套12400F
https://www.faroll.com/product/8459/10amd-ryzen-5-5600x-32gb-ram-1tb-ssd-rtx-4060
我試下搞下.等Black Friday
想要4070s 優惠
砌左新機 7600X
粒U成日都維持係5Ghz 到 ,即使在低負載都好,是咪正常?因為用風冷idle都50幾60度
悠二大哥 部機水冷懷疑壞左
尋晚你地上來收左機番去睇
係咪等你哋覆就得?

我見冇單俾我,唔知道部機平安到埗未
係.等我地覆就得

我地收完同事會檢查.檢查完有咩結果都會同你講返
想換新intel u,幾時有貨/list
悠二大哥可唔可以新機係法奧到買左3個月今日返黎開唔到,得閒覆一覆我tg pm左你
覆咗
開機有燈有風扇轉 拆ram唔識叫係咪底板玩完?
24號正式上市
到時我都會推出 z890 優惠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞