我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 72 ) - AMD繼續嬴

706 回覆
8 Like 9 Dislike
想問依個組合搭aw3225qf 夠唔夠做
想打機smooth同埋4k中高畫質
星期一我問下giga
可唔可以加RGB
而家買7800x3D + 4080 super會唔會好傻 黎緊出新x3D CPU 岩岩買左個ASUS 32 OLED 舊機4070推唔郁
新手一問,打機方面淨係玩cs, lol ,只求高畫質同埋高fps,另外會炒下股,唔知同時開幾個圖表會唔會lag,筆直大約5k-6k,想問有冇砌機list可以提供,謝謝。
5600x 玩apex 2k 都係得130-200fps 跳黎跳去
認真
5090 香港如果禁左都會有
d 代理會有方法
10算
想問下手提電腦個windows可唔可以過落去新電腦
我試過可以
要睇你自己識唔識
同埋MS會唔會轉policy
唔該曬 已經搵到條key 遲啲買新電腦再入
想要部打到4K gaming 嘅機
想問有冇推介spec(我新手)
4070夠唔夠?

Btw想要air cooling + 1TB SSD+2TB HDD + 32GB ram
唔知run唔run到
4K主要玩咩Game先? 如果係主要3A大作的話其實起碼4070 Ti SUPER先穩陣不過玩得4K的話最低限度都要有4070 SUPER / 4070 Ti
好奇問,冇乜最新seasonic牛同埋phanteks牛?
有新消息 代理個邊要佢自己帶mon去中心check
好慘 個mon 第一日出事個陣 教佢重插hdmi線
結果原來本身壞mon 宜家拖左一個月 無得上門收mon
想請問下Asus既Z890 mb初初出會唔會有matx版本?
而家買7800x3d定係等9800x3d?
9系係咪最後一代AM5?
等下囉,睇下新u有冇解決到積熱問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞