信用卡討論區(203) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

923 回覆
1 Like 2 Dislike
日本
目標4嗰個除咗換機票之外另一個點用先最抵
唔抵就直接放棄算
Yes
4係最唔抵
你做到5就會做到4
好難就咁做4
又或者你會因小失大,例如買UO扣里數
4要2個類別,換完機票解完5仲再喺另一個類別用mile先得
就係唔知邊度用抵啲,因航shop又唔計
aeon 真係越做越9

簽8000 但係入面得五千係計迎新
仲要一定要用apple pay畀(實體手機)
仲要 8000呢 係唔計落本身網上6%回贈

MOX 2%, 簽保險係唔計
所以應該都係EM 1% 最穩了
退回年費:除本行銀行協議另有 訂明者外,本行概不會在信用卡 終止時(不論本行、閣下或任何 附屬卡持卡人提出終止)退回任 何已付年費,即使信用卡在所付 年費相關年度完結前終止亦然。

你係咪驚呢句野cut卡應該唔洗比年費吧
點解因航shop唔計
唔係online partner先唔計咩
要實體店咩,apple pay online shop唔得咩
就算唔網購攞黎食飯 4% 又得
又真係追到
咁我睇錯
https://www.facebook.com/share/p/fS1xDbJZrvPSQmPB/?mibextid=WC7FNe
原來七仔收JCB
然後好多收銀唔知JCB咩黎,一係見個logo似就話銀聯
AE最cheap個陣係咪乜都唔洗交就批
禁入去upload. Document 又死
我之前好似碌左6萬左右都waive 到,
不過可能我有做馬拉松關係
果$8000唔計網購?
個網站/app支援手機支付就得
問題只係個條款係要求手機支付,所以唔係全部網購都計
本身$8000計所有簽帳,網購6%食飯4%,當中$5000經apple pay有額外10%,我理解係咁有無錯
有戶口已經唔同
佢每月SI出糧已經免到
平均每月20萬資產又免
想開張新卡食迎新
用途會係book 旅行民宿酒店
大約會用到$7000以上
有冇邊張卡介紹 希望可以免年費/可以打去豁免
FISERV 卡機又中伏 屌佢老母
見碌出嚟張單Approval code 係R12345而唔係F12345已經知含得 入左帳搵CS確認埋

您好XXXX見翻記錄,XXX商戶類型為:Miscellaneous Food Stores Convenience Stores, Markets, Specialty Stores, and Vending Machines。獎賞為 XX.X miles。
我直接send email 問CS 同交文件⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞