信用卡討論區(203) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

923 回覆
1 Like 2 Dislike
外國Call Uber 用EM都中伏
Guru唔Count
要門市碌外幣先計。。。
我知
同樣邏輯下
我喺餐廳Scan QR code用Apple Pay畀錢都有機會中伏

都係用返AE算
你知唔知咩叫實體店
唔識中文
可摸耳解釋下
面對面 拎部卡機個啲咪係
你Uber 又好 scan qr code網上落單俾埋錢都好
呢個過程無出現卡機 無面對面 咁咪唔計gulu ⋯
玩到331都抵啦 個promo都算長
冇乜卡Apple pay有6%
但係過咗promo 之後佢本身嘅優惠真係冇乜用
Citi cash back 係 World MasterCard 但點解 MasterCard Travel Rewards 個網話張卡唔合資格
今個月改左要實體店先計啦
係架
想問sc卡買機票 計唔計落迎新?
我見sc個國泰消費兩蚊一里 原來得頭8000先有? 屌呀
唔係頭八千
係簽夠八千有額外 2667 里
邊個promo?
咁即係過左8000後就變番兩蚊一里?
*咁即係過左8000後就變番6蚊一里?
https://mtr.mastercardservices.com/

登記帳戶Show
"The card number you provided has been entered incorrectly or is not eligible for this program. Please try again or contact the bank that issued your Mastercard to inquire about eligibility."
Cash back好似係platinum升格上world
Data base可能未update
其實會唔會有師兄玩sc個里數定期?計返$0.1/里,其實都有大概4.6里息
應該唔關張卡 ranking 事
就算 prestige 係 world elite 都無份玩 suica
應該係成間 citi 都唔玩

https://specials.priceless.com/zh-hk/offers/East_Japan_Railway_Company_(Suica)?Oid=202406280887&issuerId=201812040019&productId=202008120007
mtr 應該係Mastercard搞
正式唔係by bank
不過我唔肯定
我本身理解係跟卡種分
咁多行出WMC 除左Citi 冇一間唔玩MTR
我懷疑Citi 真係冇加 World MasterCard 入 MTR / 冇 Join MTR

例如BOC都係寫
*優惠只適用於World萬事達卡卡種
https://www.bochk.com/tc/creditcard/promotions/offers/mccashback.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞