信用卡討論區(203) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

923 回覆
1 Like 2 Dislike
尾數用Red/有得炒10月11月有quota

你諗多左
而家個時勢,個價keep到三個禮拜已經偷笑
你$5,834後尾數諗住用邊張卡簽埋佢?
我中 red card $8000 特選,另外因為 wakuwaku 爆左 quota,所以全數 red card
再搵第2張RED買AGC
想問下hsbc 特選

以下交易並不是合資格簽賬:
. 以電子錢包所作的交易,包括增值電子錢包;

係唔係即係Apple pay消費唔計?

因為想同Apple活動雙食
apple pay google pay samsung pay唔係電子錢包
Thanks成日誤會左
咁即係可以雙食
Red海
大貓apple優惠只可以用一次?
本身中咗red 特選 但9月個8千已經簽滿
係咪要等10月先出機 先食盡全部優惠?
6% + 4% + $200
屌, 8000咁正
所以我一路都以為呢個特選就係今年 apple store 推廣
咁睇簽Red雙食同em唔係差好遠咋喎
Red=200+400+350=9500,多em 500 only
咁我只要星期五用apple pay 比錢買iPhone
就可以有齊6% $350 apple promo+$200特選
total :$550回贈
其實算唔算抵?我好少玩回贈
好易達到平時碌開都有1萬幾
計漏咗網上都可4%, 上限$10000
既係再多$400
total:4% $400+ 6% $350 +特選$200=$950
屌 點解我係2萬
我上一次大貓promotion換左
Asia miles個邊係寫HSBC Credit Cards- Instant
冇提及promotion
要跟足佢個網寫既要求先會waive
綠卡都有寫咩
依家綠卡要戶口夠廿萬先得
所有由渣打銀行(香港)有限公司(「本行」)發行之渣打國泰 Mastercard(「信用卡」)主卡持卡人( 「持卡人」)於上一個年度內(即由信用卡發卡日期之週年日起)為符合有關最低總結餘要求之「優先理財」客戶/「Premium 理財」客戶或出糧戶口客戶即可享年費豁免。持卡人必須於年費誌賬之月份符合上述條件,方可享有上述之年費豁免優惠。

個網咁寫囉
好彩做開馬拉松夠數Waive到
最簡單唔係開個出糧戶口咩?
每月SI過去仲可以賺多800miles
冇玩出糧戶口所以唔知
見個網都冇寫
或者只係我唔細心搵唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞