信用卡討論區(203) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

942 回覆
1 Like 2 Dislike
因為個人經驗真係HSBC好保守
試過出premier俾10K
鬼家張張premier就100k

但SC一加就加我100k
DBS我㩒一㩒都加我200k
除咗HSBC其他行真係驚你唔夠使
你可以自己申請埋DBS Eminent VS,咁5%會有$4000+8000,前題係計到餐飲,計酒店就byebye
一個人可以有晒,唔使另一半
呢個要講清楚啲
係夠$8000= 多2667里
唔夠$8000 = 0
應該個個都有份,我三張都有,你試吓入app睇吓
其實補底卡有大額就夠
其他有限額既根本都唔會碌得多
Asia Miles 邊張卡最好? 渣國CX / HSBC EM/ DBS black worldmaster 有食飯卡, 想其他洗費碌Asia miles
CX卡除咗八達通aavs同迎新之外無咩好

DBS Black 碌得多先抵

所以日常補底用HSBC EM
唔該清
係阿巴打

純粹諗大部份卡應該都係差唔多做法

本身諗緊開多張專手機支付抵唔抵玩姐

諗諗下都係拆番做飲食&網購算數

嗰啲aeon卡睇落好吸引,不過見好多人話被人偷

開番啲visa signature 算q數
屋企人guru爭幾百蚊保lv2
得返兩個月但嚟緊又唔會外遊
係咪無辦法
太遲嗱
其實啱啱先去完旅行
只能怪計錯數 爭左少少
去澳門或者返大陸啦
你可以叫佢review
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞