信用卡討論區(203) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

924 回覆
1 Like 2 Dislike
我換CX 日本Y 都覺得難執,尤其QR avios 一黎成本低,二黎食少筆surcharge 真係幾抵
日本 J呢D CP值更高嘅一早搶崩頭
所以AM咪最多只有+20%
因為香港黎計最好用係AM
如果係外國國家用AM, 我估都好似AVIOS咁可以+30-50%咁
因為用既機率係低好多
單人黎講
J係好揾過Y
因為貴反而少人想換
係我地呢d揾箸數既先知J先值錢
冇,最多只可以成個月睇
Wakuwaku 6號apply
依家仲係處理中
正唔正常
係咪應該打過去問吓有冇漏document
郵寄?正常
分行攞
去佢個app個度check status仲係processing
放題日係多時間嘅
不過閒日好鐘意淨放9:00 10:00回程
同埋JL放題日都食到嘅
一睇就知all in,真係未必有第二次
我係後悔以前轉咗D EM去CX拎一餐
加上我EM好遲先批難有RC
位少,多人燒分無曬位姐

譚仔精神號就好難有

提一提大家,如果你有DBS信用卡,
check吓有冇中特選?
可以減$500
Quota 500個先到先得
Rentsmart 而家大家用邊張卡
aeon拼邊張好
mmpower
真係搞唔撚明,碌EURO變左港幣單野
AGODA 叫我再訂多次一樣既單..就會取消之前果張
咁我直接訂多次一樣用EURO碌...一碌完睇番銀行APP屌又係HKD黎既搞咩春
銀行點講?
想問下MMP個
迎舊優惠:現有恒生卡客戶都有$300 +FUN Dollars!全日制學生於批卡後首60日內累積簽賬滿HK$2,000都有迎新優惠!同時開立優進理財戶口更可獲額外$100 +FUN Dollars!
係唔係舊客唔洗簽夠5000都有300
係我就簽700拎百住卷算
之前張單..銀行話幣種係商户決定叫我問AGODA
AGODA就堅持我係比左EURO...最後話可幫試下免費取消,因為本身張單係不能退款既
之後AGODA覆我可以取消但要訂番同一張單先...咁我再訂多次都係EURO比...岩岩訂完一睇銀行APP又係HKD找 AGODA張新單一樣都係顯示EURO
早兩個月打去citi cs n Z cs問過 真係冇咗
如果唔係張卡真係幾正
我睇左幾次都係唔明
會唔會係銀行app顯示問題only
不如你貼一貼銀行app個screenshot出黎(遮日期時間)
同埋我想firm多一次你比錢既時候呢度有冇揀到外幣幣種

因為我之前都成日用agoda外幣chok guru
但從來未出過問題
所以你講到book第二次都係咁我就開始懷疑係第二d問題
有呀...我唔只一張單..我有幾張單
當初同一時間訂..係特別有一張7xx euro既銀行係顯示HKD其他都無事
頭先比我免費取消..我再訂多次...我都有小心睇下呢個位
訂完AGODA張單一樣都係EURO...但入銀行睇呢次一樣都係HKD黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞