[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(96)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
holo bliss用家在此
推平板係一流,但推動圈個feel差少少,講唔出咩原因,冇咁好聽
我就係睇緊holo bliss冋埋v550pro
推Utopia係咪一般
我用holo bliss推focal clear配cardas clear XLR線,部機有hi-z同low-z,兩個mode推出嚟會有唔同feel
low-z:你聽得出個動圈係已經完全地比部amp推盡咗,但有種感覺係樣樣都盡咗力,反而缺少咗音樂感,好抽象
high-z:改善咗上面個問題,亦都多翻啲feel,邊界感會更闊啲,控制力好啲
總結嚟講,low-z下推動圈可能存在過推問題,所以我只有平板耳機先會用low-z。用親動圈耳機都係揀high-z

而你心水嘅v550pro,係我買bliss之前都試過,唔知係咪店家嘅source/電源唔啱我口味,總覺得好重電子味
巴打入holo bliss唔係因為買左Susvara咩
唔係,但之前個部singxer-sa1無論做咗dc-offset mod定換fuse都好,雖然提升好大但依然缺少音樂感,同埋佢連sundara同clear都推得唔好聽
想問下巴打知唔知sp3000連bliss條線有咩推介
定係跟機有包埋
以我新手理解係4.4mm to 2xlr
holo係咪要上荃灣先有
好少見,我唔清楚,要訂造又平可能hart audio可以?
係,我之前帶哂我啲headphone上去試
無乜呢類產品,Brise audio 有條4.4 to 雙XLR,或者可以諗3.5 to 雙RCA
可以用3.5出RCA,或者4.4 出XLR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞