信用卡討論區(199) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
無理解錯,應該係guru額外先唔計?
而8000-15000呢個EM專有嘅額外里數係照計?
間間行今年都力推信用卡外幣,大貓就反其道而行
三萬就算把啦
差少少就要今個月衝埋佢
去旅行嚟講無乜分別
本身機票都唔會用外幣買
酒店我個人無咩要求
寧願留返啲銀彈去買野

係網購無得再雙食
但有waku 6%其實都唔差好多
里數黨就無辦法

利申 一早guru level 3
暫時仲計
但guru開左個頭 就知佢地多樣野玩殘啦
之前改lounge 改條款有幾難話改就改 睇死遲d EM$2 1里都係咁玩
增值西瓜卡無得玩了
今個月內要用RED幫SUICA,ICOCA入爆錢先,仲有APPLE ID
兩張卡都係 cap 500 有咩分別
簽 mmp 7576-8929 個 range 唔會賺多咗㗎喎
就係因為佢tc咁寫我先講有灰色地帶,因為佢係話海外實體店,而唔係海外非網上簽賬店。網上簽帳係一種付款媒介,有好多海外實體店都會用網上簽帳作為付款方式,好似樓上講嘅只有網付嘅東京廸士尼、只能用app點餐同付款嘅餐廳,佢哋都係經營實體業務,但係就用網上付款嘅方式。tc嘅判定方式唔一定係睇識別碼係咪網上簽帳嘅部分,亦可以係睇其他嘅部分,至於點判定係佢哋話事,到時預測好似red咁又有excel中伏表

唯一可以肯定嘅係CS到時會好繁忙,係咁俾人打去問點解呢筆唔計嗰筆又唔計
全部交通卡都叉爆佢
5%唔係匯率嚟喎 好似係延遲付款嘅手續費
嗰陣同cs嘈過 我用成個月最貴匯率嗰日再加埋1.95%都冇可能要比咁多 跟住先陰啲陰啲講係有手續費

建議你睇清楚 之前多人中伏到有個po
仲邊有行力推緊
話說之前有人講過渣打可以用網頁版由信用卡過數畀晒
但係我發現唔得,網頁版過數支賬戶口係唔畀揀用用卡
然後app版的話收款戶口揀銀行戶口號碼的話,支賬戶口一樣唔畀揀信用卡,收款戶口一定要揀FPS proxy ID先可以由信用卡過數,有無人知點解

之前好似有人講過amazon係計郵購
我有機會簽唔夠7576
夠唔夠6000?夠的話天花板咪岩
我要計埋機票先簽到6000呢個就係點解我用mmp 嘅原因
我去到外國都係食嘢多
渣打嗰個要係FPS
入戶口應該唔算係?
jp一時時
red以前中伏list都有
AE
渣打藍黑都加強外幣
中銀cheers
入戶口都係行FPS
同amazon出貨/賣家出貨果d有無關係
入咗 6 7次未試過full
但好多人就真
咁係天花板用途太窄
唔係個 range 計數問題啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞