信用卡討論區(199) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
滙豐在首季吸納了超過13萬新客戶,其中有六成為內地人

蝕到仆
近近地你去澳門試下
都話要有合理理由
即係買樓投資之類,當然可能要證明文件

你想話香港銀行開戶口鬆手,呢個就大家都知
自己攞嚟 咁大間銀行又唔係開善堂冇諗過會蝕嘅咩
Wakuwaku apple pay迎新嗰10%回贈係咪計埋落每月$300 quota ? 定係會分開計
點樣追到數先緊要
兩條數黎
要睇埋MCC
加德士勁仆街
喺油槍簽卡個mcc係油站 2.5%
入屋仔俾錢個mcc 係便利店 1%
兩度地方出嘅名係一樣
Shell 入屋俾錢 都係出便利店 但照出2.5%
Esso 入屋俾錢 有兩部卡機 油站同便利店兩個mcc 唔會混合用
Thanks

果下發神經
你又up緊乜9
內地人走左數
用咩方法追番
嚇死我以為卡post有人比人追數
咁狗
有時入完油都要去mart俾錢喎
澳門人有份正當工作
無香港收入基本都係申請唔到Everymile
澳門人申請香港卡係得AE先講明申請到
無架 一國兩制
最多咪入滙豐中國 黑名單,但代價唔大
收數公司追唔到?如果係香港有冇得追到佢破產?
渣打cx黑卡可以入既lounge值得嗎?
可以試下放夠錢入去做定期
https://www.facebook.com/ThePoints.Global/posts/pfbid025n937ZUQs1CHTy16yGmVY1VbUeT7bGbaGFvjV8fz96Tcm1nFCiv3Y6b8St1Ro6YEl
- 網傳香港滙豐銀行8月起停止向非香港居民批出信用卡,懷疑與大量中國用戶「走卡數」有關
- 滙豐回覆《棱角》:較早前曾短暫為部分符合資產要求的信用卡客戶提供免入息及工作證明的申請豁免,惟該推廣活動已結束
- 滙豐信用卡相關政策指,非香港居民在香港滙豐開設個人戶口後,存入港幣一萬元便可以申請滙豐信用卡
申請理由 走數。
em apple pay 增計guru?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞