信用卡討論區(199) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
又係幾個拎分活動
指定餐廳/旅行/CX網店等等
兼又唔知消費幾錢又額外幾千里咁
4萬係碌啲咩類別 同想玩里數定cash rebate先
咁唔關我事
仲以為有10-20%添
車既野黎
想玩回贈
馬交碌卡好難 啲商戶太濕鳩下下都話要一二百二三百先碌得 更加唔好講Contactless 拍卡
連最主流日常商戶 便利店 m記 到今日2024年8月都係唔收信用卡
超級市場閪到要100蚊以上先可以收信用卡
得百佳同新苗(澳門惠康)兩間港資先不限金額

支那化嚴重跟晒支那行QR Code
mpay 係主流 (澳門版支那寶)
另加一大堆土炮QR Code payments
有唔少個底其實係雲閃付

澳門通主要用途係搭巴士 好少有人見用嚟買野
依家佢地連QR Code搭巴士都可以有車費津貼
澳門通都可以話半收皮

卡類付款工具喺澳門真係唔知有乜用

HK no IT

就係無得揀
多謝閣下申請信用卡,惟閣下之申請未能符合我們的審批條件,抱歉我們未能接納閣下之申請。如有需要,我們將聯絡閣下。😨

渣打正係入左個人 聯絡 驗證手機資料,有冇ching係咁

第二次換卡 成日無啦啦收到呢啲 transaction
明明都係碌本地嘢都可以俾人盜 最怕就係張卡成3-40萬credit
waku我set到五千
真係set 最低 要用再入錢就最安全
反正上限都係得五千。
話說用咗waku coin扣數,自動轉賬識減返數。都當佢即月回,係無得逐蚊減
waku尋日截數
仲未收到迎新

4月頭收到卡
冇戶口 ,冇申請過

可能個電話成日攞verification code?
輕輕一推
唔知點解今時今日得aeon仲未有得鎖無卡交易
差2K升埋佢啦
遲啲要升都難升呀
月頭都唔等下promo
我要換下年8月5號左右即機票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞