信用卡討論區(199) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
第一次用里數換機票去日本唔清楚
打算淨係換去程 返程買 係咪完全無問題?
可以
中資要去隔離po
但要留意我之前發現買單程機票通常貴過來回
除非你個單程係買本身就斷程計嗰啲 好似express嗰類
如果旅程唔係2-7日內,里數/單程買都有優勢
分開買既話你預D稅項會額外貴五六百
你自己計下值唔值得
真,簡單方便
如果,網上買兩個人來回機票去北美,係咪用MMPower 同red card 都有分別5% 同4% 回贈?
同埋,係咪要分開用唔同信用卡買先至可以係cap 之下賺到最大嘅回贈?技術上可行?(好耐冇出門
唔該晒
除非兩張機票分開買,否則分唔到單
不過上面都講左分單可能會有麻煩
有冇邊張好似enjoy 換yuu積分可以喺超市用到而又ok㗎
病貓白金囉
Mmpower 直接扣dollar?
八達通卡
超市禮券, 用信用卡積分換
有冇巴打有sim credit

之前Apply 咗sim credit
但係唔明佢item 3個逗號嘅意思
係咪如果想有8%回贈
要做到兩個條件先?
1. 非網上要>500
2. 網上其中一單要>500

係咪兩個achieve 到先可以有8%回贈咁解

睇完條片又有少少謎
佢8%係for achieve到上面啲條件之後累積嘅$2500 (1)

定係 其中一單過$500先有個8%?(2)

(1)
i) $500 非網上
ii) $500 online
iii) $2000 online

咁應該攞足$200回贈?

(2)
i) $500 非網上
ii) $500 online
iii) $30 online

vi) (accumulate online $2500)

淨係計$500 個單,500*.08=40

應該係1定2?
如果係2佢會攞最大/細個筆個消費?

定係我應該打過去CS問清楚
#903 講左

1. 非網上要>500

2. 網上其中一單要>500

唔係其中一單,係過500的網上交易先計8%,唔過500的網上交易得0.4%
即係假如你呢個月有四單網上交易
1423、541、60、70
得頭兩筆過500計8%
條片六個月前
BTW sim card 唔知四月定五月改左條款,所以你個 video 已經 outdate
Thx Ching
啱啱都見到你190個post計過有6.7%回贈

但係我學生嚟講係咪都算高?
我而家
AE blue
大貓金
同enjoy卡

如果我用sim credit買Apple gift卡都唔太差?
雖然要食咗嗰$500豬頭骨
好似話13個月先可以cut卡?
一係嘔番個迎新?

早知唔apply
以為佢8月會改番冇咁harsh
之前睇里先生個blog佢都話可以用嚟買Appel gift card
咁呢兩個月有手機支付推廣,唔使真係食骨既
佢呢間係咪難啲waive年費?
要碌夠2000
前幾日先一筆過1000

佢係咪過100都計?

有九折真係良心公司
得呢兩個月囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞