信用卡討論區(199) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
即係長途的話,歐洲/澳洲/美國線係咪一定真J ?
I see, 所以唔怪之得有人會放hsbc rc , 好似真係有價有市
要同BOCPay 爭生意,BOCPay個code本身就係雲閃付
但everymiles都係嗰指定最紅有$2
其他都要$5

平時我都係飲食同每個月都有醫療開支先碌卡

不過我都係申請緊大貓everymiles
貪佢食埋payme
所以睇你碌咩多,兩張無衝突,可以有晒
睇厘數好似比較弱
話說Aeon賞碌條款係話八月上旬出回贈,即係應該呢兩日出,有無人已經收到?
aeon出statement 越嚟越慢
2號截數 宜家仲未有單
你講緊想guru入晒落em?

計住頭15000 em 跟住控住red條數唔過15000就可以em食晒啲guru
Em 每季15000=2蚊一里
Red 每個月 10000 = 2.5蚊一里
我係睇15000 cap用晒未 未用晒碌em 用晒就碌red卡

不過你睇睇guru個tnc 我唔記得咗cut off係邊日 如果諗住玩太盡小心中日子伏
里數嚟計 guru rc入em一定最抵
只係計埋本身卡嘅回贈就混卡會再多啲(同樣地risk就係guru計錯數/cutoff)
我12號截數,上個月都要18號先出
1/9起
食晒promo就EM$501+Red$499

咁樣係會有300里(EM100+Red200)

1000碌晒EM得200里
未計,同埋兩個假設都係入晒EM
都唔明點解叫假J
所謂既假J咪即係以前既J位
佢真係J位黎架喎
無比較無傷害嘛
而家新 J 位係訓得,咪要求高左囉
如果我有萬二蚊醫療要碌,係咪dbs vs碌$8000,dbs vp碌$4000,就可以食到12000x5%=600回贈?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞