信用卡討論區(199) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
咁顛架咩

見依家迎新有13000, cover 年費有突,心郁郁
係想試AE 自己果個centurion
我係show外幣俾外幣 所以唔會有5%個匯率charge
but多謝你提我
俾錢就申請得
大把人有
佢出迎新offer嘅原因係因為大量人cut卡
我身邊所有用開嘅人都今年cut哂
invite上黑都照cut
但我EM個額外1.5% 7-9月又差唔多滿$15000 cap
可能最後要轉card pay
寧願揀現場畀
上黑都留唔住人,除左年貴硬食,仲有無咩原因
佢對比以前cut優惠cut到傻喎
年費又加咗
長期用家係完全冇jetso
同埋上黑其實好無謂年費貴咗之外其實你咪又係咁碌
咁點解要上
唔係個個客都覺得黑卡係身份象徵
好多酒店都冇呢個option
現場比個價好似再貴D
睇酒店同國家
但普遍酒店宜家係prefer advanced payment
溫提買之前預算下短期內用唔用得完,因為依家啲錢就咁放喺銀行定期一年都會有4%息,gift card買得太大額唔單止砸住啲錢冇息仲要承受平台倒閉嘅風險不過如果你係有外幣x guru回贈+印仔 x 最紅大節日多少買啲都可以,着量唔好買自己短期消費唔晒嘅金額就ok
所以應該大部份人都係食迎新果一年

不過如果一家大細 去旅行入lounge , 佢應該無對手?
咁當然你要格價
又吹九月減息啦今次講到似層層
市場佔有率吸完縮水正常啦,博你用習慣咗唔cut card做長期客,恆生cut得重op
講真你幾可會見到一家大細入lounge
一家大細準時到機場都好難唔好講早到兩三粒鐘入lounge hea
入centurion 都係為鳩飲幾杯其實
如果你一年係密密飛
咁佢個lounge係冇對手嘅
但如果一年淨係飛幾次
唔洗諗佢
7月岩岩好一大班人碌酒店上左lv3,可以慢慢碌實體
正常現場俾個價一定再貴少少
依家拎黑卡無咩優惠喎
單係一開波就俾八萬幾
你估個個願意俾咩
LM
咁又唔係一定嘅,日本都有唔少連鎖酒店係可以去到check in 先俾錢,價錢都一樣
不過限左實體店就點都少左選擇同埋幾明顯係縮
得人妖話明益大家
病貓已死
黑卡係睇消費力唔係睇戶口有幾多錢
借錢去外國買名牌袋再轉售
一年碌過百幾萬既話都可以有黑卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞