話要欣賞運動員努力 放下政見 係連基本黑白都唔識分輕重

466 回覆
1393 Like 131 Dislike
咁事實上「黃」「藍」「港豬」 呢三大勢力入面 宜家喺香港「黃」係弱勢緊 咁相對下另外兩種聲音自然會較大較多 都無辦法
我係啲po成日問江對黃做過啲乜,全部hang晒機冇人回我講嚟講去咪建制條片去咗大陸讀國情班,然後就er…答唔到人地訪問答過話反修例件事想了解內地法律先去讀,係唔同角度睇,又唔俾人中立,咁係美國讀過又點解唔話佢係美國佬間諜
唔使講遠啦
佢有冇支持過我?
咁我點解要支持佢
仲未計佢根本唔使蟻民支持

做運動員辛苦又唔係我令佢辛苦
點解佢辛苦我就要支持先
睇得開心咪睇
睇得唔開心咪唔睇
乜鳩身份乜鳩精神乜鳩認同,食得㗎?
where?
樓主打咁大段野
唔知有無理解錯 字裡行間表達出對政權好不滿
呢個言論我反而會擔心樓主有機會觸犯到某d 例
但假若樓主人在國外
我又唔明白樓主點解要咁關心香港情況係咩原因
因為香港點變 樓主既生活都唔會受影響
定係樓主打算回流

唔為運動員自豪都無乜問題
但文中個理想講到咁大 但原來只係針對支唔支持一個運動員
攻擊對象又好似太過偏差 唔到樓主所提及到既社會問題既核心人物
唔講攻唔攻擊其他人
又無提到樓主用咩行動去去加深 樓主理想中既香港人身份認同
到底想有咩改變
定係針對呢個運動員就會令到所有野有180度既改變
你問下佢地交稅俾政府迫害黃絲,同江去讀國情班有乜分別,即時hang晒機
純粹有班人接受唔到主流撐非黃以外既人
班撚樣真係好自我中心
係啊你講得好啱
咁你咪唔好支持
兒登仔個個當自己主角
根本無人care 佢地
仲係度一人開一個post 刷存在感
望住個正評數以為自己好有道理
成班憤世毒撚係度圍爐
正評數唔係道理
係講比你知同意同唔同意嘅人比例
唔會好似班藍絲一句就話你係小眾
佢地係大多數咁撚肉酸
咁你條柒頭平時啲留言咁多負評點撚計先
我根本唔識佢
佢又唔需要識我
講咩支持唔支持
元氣集氣彈咩
係兒登仔開po屌人唔支持佢
講到笠住枝紅色旗有朵花就一定要開心咁
我有時間寧願j啲沙排囡囡都唔想睇房祖房格劍咋
林鄭月娥都好慈善
李家超都好勤力
鄧炳強都好堅持運動

只要你係香港人,果刻個心基本上都會好緊張,去到佢拎金牌,果下身為香港人呢個身份而由心底裏開心既感覺真係已經好耐都冇試過。

圍爐係咪講𡁵呢個po
邊個po屌人唔支持
有冇 link?
好彩連登反 連登支持既野一定出事
榮譽市民叫到實畀link

江旻蕙拎金牌一事睇得出部分連登仔真係好撚噁心
https://lih.kg/3749282

只要你係香港人,果刻個心基本上都會好緊張,去到佢拎金牌,果下身為香港人呢個身份而由心底裏開心既感覺真係已經好耐都冇試過。

拎到我地之旗可以係奧運呢啲盛事都升起,你係到同我講話因為佢係藍所以唔撚關你事?

我真係唔識佢又冇感覺
冇「心底裏開心嘅感覺」
唔好告發我得唔得
因為香港運動員是中國人 中國人支持返中國人
其實你可以死撚返上去
同你班同胞一齊唔開心咩
張家朗都唔關我事
不過江b咁可疑我就有更多反感
收聲啦,佢得獎,世界又識,又咩咩皇后,佢係藍都當佢黃啦。
我地香港人輸打贏要。唔係點有獅子山精神
邊度可疑
人哋一直都係高等人,冇掩飾過

打堆keyword出嚟就迫人支持
乜鳩「香港人」「好努力」
一街啲人都好努力返工
要唔要見到人都過去嗌聲支持

都係嗰句
我想睇日本妹豬滑板
j沙排金髮洋妞
呢啲我睇得開心咪睇
唔想睇房祖名格劍得唔得先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞