話要欣賞運動員努力 放下政見 係連基本黑白都唔識分輕重

466 回覆
1393 Like 131 Dislike
客觀地睇 佢地係有貢獻 有值得欣賞既地方
做得好既野 人地讚 有咩問題先

分是非 係客觀睇事實 分有咩岩 有咩錯
有咩好 有咩唔好
而唔係所有野混為一談

你覺得人地人格有問題 所以唔鐘意人
唔支持佢地做任何事 係你既選擇

而他人欣賞人地做得好既果方面 係冇問題
你依家扮晒野屌人是非不分攞光環
就好有問題

你呢種行為唔係叫識分是非
係 潑婦罵街 冇修養 冇文化 冇腦冇內涵
林夕夠努力啦. 做左咁多影響香港人嘅作品, 因為幾句言論 就冇左好多job
何韻詩仲有好多黃藝人冇晒前途 打壓到今日都冇停過
黎智英為 何桂藍 鄒幸彤 為左香港人自由令出得少? 仲坐緊監
周庭連屋企人都冇得見
大把黃店表態完比人種種迫害冇得做
呢D 個政權有比機會佢地 有放下政見?
呢D人就冇權發展自己興趣?
其他運動員我唔講 隻江旻憓背景紅到咁都仲撐果D
真係顯得香港人低賤

回覆之前可唔可以睇返樓主篇文
依個post做乜鳩 咁多反駁隊
咁你回唔回應到我個post所有問題?

放下政見 欣賞下超哥平時花時間做氣功 幾努力?
欣賞下D藍藝人平時花幾多心機時為左唱功同演技練習?
放下政見 就算打機 大把人都花唔少時間去練習 定係冇獎拎就唔欣賞?
中國D選手輸左唔慘咩? 又突然唔洗放下政見支持? 仲有英國.日本

林夕夠努力啦. 做左咁多影響香港人嘅作品,
因為幾句言論 就冇左好多job
何韻詩仲有好多黃藝人冇晒前途 打壓到今日都冇停過
黎智英為 何桂藍 鄒幸彤 為左香港人自由令出得少? 仲坐緊監
周庭連屋企人都冇得見
大把黃店表態完比人種種迫害冇得做

呢D 個政權有比機會佢地 有放下政見?
呢D人就冇權發展自己興趣?
仲要支持有份加害果個 咁叫一單還一單?

仲有.佢拎獎 佢拎錢 佢興趣 同其他香港人有咩關係?
點解要支持?
星爺、汪阿姐呢啲一樣紅底夠大把黃絲敬重
我既論點唔係用字偏激就分化,我話你偏激係指你既回覆
另外分化係指你反對任何支持香港運動員既人,留意返,唔好一尾以為話人冇道理就等於自己有道理。
係香港好多人日日做緊好多唔同既事去支持自己理想又好生存又好,公務員要宣誓tim,咁佢地唔通唔做?做你又屌佢幫極權?你唔支持唔緊要,但要求人都同你一樣我先覺得有問題,因為根本支唔支持本身就冇對錯
佢唔敢回應架啦
你係咪有閱讀障礙?
樓主好似由頭到尾都係講緊一個運動員叫江旻憓嘅
行為顯示佢位置啦
星爺汪呀姐發展果時仲未2014
所謂紅底 個位置都係演藝界
我都唔支持 但其他人唔介意我唔會講咩
問題係呢個江同志 明係同政界極大關係
本身讀政治 仲要2014同2019後
都依然同香港建制有好大互動
咁都仲幫就真係低賤
所以其他運動員就冇特區支持冇同內地官員影下相聚過下餐咁?定你天真得覺得只有江先有?所以只針對江一個運動員
呢啲回覆係冇意思
冇數據 空泛 例子關聯性又唔大

就算換成
「林夕一樣黃底大把藍絲敬重」
都表達唔到啲乜嘢
你講其他運動員做乜鳩啫?
江同志證據確鑿 我針對佢 又如何?
其他運動員話為國家自豪 唱國歌
就算宣誓我都冇話咩
依家呢個直頭係共產黨仲要讀政治出身
你唔好模糊佢只係為左自己興趣屈服生存果種情況啦
星爺、汪明荃做緊政協仲同政界無關係?
江呢啲相比之下只係虛銜

星爺、汪阿姐呢啲一樣紅底夠大把黃絲敬重

收皮啦,你個例子本身都錯無討論性啦
邊撚度有人敬重啊?

你話肥媽好多人敬重呀笨柒
係嫁 我眼中全部都係共產黨加害軍
完全唔中

都可以有護主犬話中

人地成team人都有糧出架
反日反美反英就唔算嬲
杜汶澤 何韻詩成日讚汪阿姐為人喎
星爺電影成就同貢獻都廣受認同啦,無人因為佢紅底而抵制佢喎
剩係見到你分化
淫虫大哥威到歐美都識 同Bruce lee 差唔多 應該放低政見
你講嘅嘢係冇討論
冇討論性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞