話要欣賞運動員努力 放下政見 係連基本黑白都唔識分輕重

466 回覆
1393 Like 131 Dislike
佢算輕度架啦
唔似得自閉大將軍老鳳 整埋五毛LIST 日日貼張狗圖
連登小天地
香港人認清敵我未?
走撚咗又要畀你班人話逃兵黐金糠,又念力想香港死,反而真係整死香港嗰個你哋就提都唔敢提

公又係你贏字又係你贏,嘥時間同你班人玩泥漿摔角做乜鳩
冇雙重標準何來有獨醒呀
日日都仲審緊叫人move on
仲難聽過粗口
不如你直接話香港人要咩自由
搞晒事收晒美國佬錢抹黑中國啦
你就出名5毛唔洗問下
屌下你個祖國黎聽下
香港向大陸買奧運轉播權但唔公開用幾錢買
撐唔撐得珊珊黃金寶
不嬲真黃屍移晒民或者坐緊監啦
當返個d 就中間派,邊到有利益就歸個邊
而家有金牌 咪大大聲講,我係中國人呀hi
呢啲國安費比啦
個個肥_仔黎 老鳳算均真
咁你又做過啲咩黎呀?企道德高地屌自己友就咁撚大聲,現實實成個碌柒咁,咁威咪去終院嗌幾句口號囉,撐你呀!定又係移英撚留港值得擁有啲friend 呀?
Chill 吓又一日
支持中國香港隊大家都開心
上深圳食吓野行街又一日
某一年發生既事 大部分人都唔會記住
屌紅就反問我做過咩?
我屌人推呀婆出馬路
就代表平時我要扶呀婆過馬路?
咁帶風向得唔得嫁
大型賽事本來就有維穩作用,事實係咁
唔止係香港/中國,巴西阿根廷平日都係經濟亂晒龍大把人貧窮,足球就係佢地最大的維穩盛事,四年一度巴西阿根廷可以暫時做下"超級大國"
遠到1936年柏林奧運。剛上台的納粹政權就係用來立威,同08年北京一樣
就算美國NBA/NFL,歐洲盃,大把人場上擁下呢隊噓下個隊,可以等人寄托一下忘記下外面日日面對民生問題
奧運本來開宗明義就係政治主導,國旗國歌日家為單位,成件事都一樣
共產集團國家舉國體制培養獎牌機器,為都係呢種作用,蘇聯東德到今日大陸,個個都一樣
依家係得東德倒左台,當日為做獎牌機器食藥食到半條人命的前運動員至有機會出聲。大陸。唔報得,唔報,即係冇問題,大家HAPPY。
次次見你呢啲移左民既開post真係覺得好似坐左時光機咁。知唔知次次開審幾多架警車圍住個法院,每次都擺到成街差佬,知唔知香港而家咩環境呀?講錯一句野都俾人拉呀。仲係到玩呢啲分化野,希望你唔係vpn 移民啦唉
你咁愛香港,你又有為香港做過D乜?
香港成日唔夠血,你有無定期捐血?
高官成日叫人捐器官,你有無簽紙捐器官?
香港好多店舖執柒,你有無唔去日本留係香港消費?
港股成日跌,你有無買返幾十萬港股支持下?
定只係有人攞金牌你就負責出黎吠,做glory hunter?
我提親支那都係用支那兩個字㗎喎
接受到我係專狙擊你個柒頭未
你呢班人係好小眾,一定有人話我係獨醒撚,但現實生活入面你地先係,你地唔好講到自己好黃好本土咁,你地從來無貢獻過,只係一班cynical 既低層
好多英國人平日做野唔會拼命,但為自已個隊隨時酒吧大打出手,歐洲hOLIGAN都唔係新聞,美國NFL超級碗多人睇到每年HALF-TIME SHOW個廣告係全年最貴個一個,大陸係點08北京都比大家睇到

奪金牌個人努力唔少得,個人層面上恭喜佢地,但講到乜野要跟大隊吹捧,好老實,不了
扮下移民呃下正評以為自己革命先驅
你係紅底權貴眼中都一樣係低層
極權之下唔係權貴嘅一律都係韮菜
扮乜撚野上等人笑人無貢獻
又拉到去有咩貢獻講 好痴線
你平時屌大陸人周街疴屎果時 有冇自問有冇做過義工洗廁所?
冇洗過廁所唔嘅香港人都唔好屌大陸人周街疴屎
咪同睇波睇打拳睇賽車一樣囉
生活就係搵下野娛樂嫁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞