話要欣賞運動員努力 放下政見 係連基本黑白都唔識分輕重

466 回覆
1393 Like 131 Dislike
大把人因為呢個極權 直到2024今日 仲日日比人審緊
實實在在仲坐緊監 連基本人權同自由都冇左 冇左前途 更加唔好話想做自己興趣
死左嘅人都已經返唔到轉頭
就算連一般香港人 好多自由 同人權都比呢個政權搶走左
大把人香港人生活都受緊呢個極權影響緊

然後你叫我去欣賞下一個 有份企係極權一面做幫凶
平時為左自己興趣幾咁努力?
咁我洗唔洗放下政見 欣賞下超哥平時花時間做氣功 幾努力?
洗唔洗欣賞下D藍藝人平時花幾多心機時為左唱功同演技練習?
就算打機 大把人都花唔少時間去練習 定係冇獎拎就唔欣賞?
咁又洗唔洗放下政見呀?
定係只係運動有光環? 因為D肌肉要郁?
如果係咁,中國D選手輸左唔慘咩? 又突然唔洗放下政見係到恥笑?

大把香港人連自己自由都冇埋 更加冇得做自己興趣
運動只係一個興趣同活動黎
比D5毛帶一帶風向
我真係以為隻藍絲去左巴黎郁幾下隻手對香港人有咩實際貢獻

林夕夠努力啦. 做左咁多影響香港人嘅作品, 因為幾句言論 就冇左好多job
何韻詩仲有好多黃藝人冇晒前途 打壓到今日都冇停過
黎智英為 何桂藍 鄒幸彤 為左香港人自由令出得少? 仲坐緊監
周庭連屋企人都冇得見
大把黃店表態完比人種種迫害冇得做
呢D 個政權有比機會佢地 有放下政見?
呢D人就冇權發展自己興趣?
其他運動員我唔講 隻江旻憓背景紅到咁都仲撐果D
真係顯得香港人低賤

喂你食完屎之後 比返一粒沙糖你 唔係比你食
比你睇你就開心返.
黃屍唔該去外國啦
唔好阻住香港發展啦

咁唔鐘意又要唔走留係度做咩撚野
ok thanks
Move on 啦 🥲 日日係到好嬲好嬲冇用架
搵方法自己過得好啲開心啲咪算囉
咁你每日去探咗手足味?有冇行路唔搭黨鐵?唔飲東江水?如果唔係對唔得住手足wo
咁你班共產黨唔鐘意國民黨果時又唔走? 係要搞事?
日本仔打到黎果時唔鐘意日本仔又唔走?
所以咪低賤囉.有你呢D諗法
下次搞個64香港版都冇咩所謂
搞完之後等到下屆奧運又move on
好不安~你係唔係搞革命...
又用呢招轉移話題?
依家係共產黨呀 冇野做到同加害都唔識分?
夠你低賤咩vpn移民
5毛秒應 緊張到
原來佢仲未走既咩😂
隻5毛講緊你都信 唔怪得你睇法咁獨到
睇黎你現實係loser
2019係你最有存在感既一年
唔捨得件事就咁完
喂你食完屎之後 比返一粒沙糖你 唔係比你食
比你睇你就開心返.

你覺得啫
我覺得係餵完屎之後重要餵更大篤更臭嘅屎喎
佢呃埋自己🤣

中共地下黨員江旻憓
將個話題由黑白不分轉去鬥黃到
唔知佢係反駁隊定攬炒派
我覺得如果為左自己興趣
單單係被迫就犯 都仲叫有原因
其他運動員 人地叫你唱國歌咪唱國歌
人地叫你講我愛祖國 叫你宣誓 呢D係叫被迫
但我就唔撚信要去咩中國大學讀D政治
仲寫埋D一國兩制論文先可以做劍擊
關黃咩事?
姐係其他人人權自由冇左係等同黃?
你都幾癲
我係撐江架啦
咁你想點
有幾低賤
開心唔開心都係咁過嫁啦
日日keep住嬲為乜?
呢個世界最恐怖嘅往往係嗰啲對政治一知半解,但卻對政治投入大量個人情感,甚至對同政治有關嘅事用是非、黑白去界定,從心底入面幫自己戴上光環,然後用道德批鬥其他人嘅人
呢種人往往自己做咗一堆柒嘢,甚至累撚死埋同路人都唔撚知,因為佢依然覺得自己是正義使者,醒唔撚到
蠢人往往比奸人恐怖十倍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞