(放負)會計撚入唔到big4根本就係廢

626 回覆
186 Like 7 Dislike
所以樓主而家月入幾多

走個陣18K

q 左都仲係18k?
巴打唔好咁灰,我一開頭local fg 都係得9.5k
之後做左年半轉左去second-tier 到依家都有30k,依行基本上你肯捱肯做唔會無機會
申利:岩岩做左3年野 加油巴打
所以樓主而家月入幾多

走個陣18K

q 左都仲係18k?

所以咪要走
之後做左年半轉左去second-tier 到依家都有30k,依行基本上你肯捱肯做唔會無機會

我而家兩手準備
一邊apply big 4 tax
一邊apply大commercial保底

唔試過big4唔甘心
Anyway thx巴打

大哥 big4第三年都未有三十k ....
big4你有手有腳都請
入唔到果D自行了斷啦
我今年fg 21歲
直接入左commercial做13k 有得簽經驗
加人工預計少過5%
打算輕鬆考牌算

我係無big4 offer嘅

唔諗住入big4 2nd tier?
我今年fg 21歲
加人工預計少過5%
打算輕鬆考牌算

其實好想問你點解會係local到做tax
我今年fg 21歲
加人工預計少過5%
打算輕鬆考牌算

唔打算 做2nd tier最後如果上唔返big 4
對將來搵工係唔會有幫助 只會同local睇齊
叫做有audit嘅經驗
但big4經驗就好多公司請manager位會睇
再加上 我唔想有福無命享
我早出黎做野
努力溫書嘅
24-25歲已經有個牌 出去叫25k
然後慢慢磨上30-40k
到40歲 叫做有專業喺手 點都搵倒工
我就已經滿足

但係commercial,我係出面請條友來騎住你都未必會升你喎
我今年fg 21歲
加人工預計少過5%
打算輕鬆考牌算

叫做有audit嘅經驗
我早出黎做野
努力溫書嘅
我就已經滿足

"24-25歲已經有個牌 出去叫25k"

我怕你過份理想化 驚你會同樓主而家差唔多咋...

BTW可以試下2ND TIER既 最多discount上返迫科...就算唔得 都叫年年有人工加 係辛苦d
我今年fg 21歲
加人工預計少過5%
打算輕鬆考牌算

一黎有興趣
二黎local有時間考試同埋想遊歷下世界
三黎gpa太低

而家享受完就出哂事
我今年fg 21歲
加人工預計少過5%
打算輕鬆考牌算

一黎有興趣
三黎gpa太低

而家享受完就出哂事

咁係你自己攞黎 ,笑左,遊歷世界,錢都未有,又唔係富二代,又唔係女人
我今年fg 21歲
加人工預計少過5%
打算輕鬆考牌算

一黎有興趣
三黎gpa太低

而家享受完就出哂事

咁係你自己攞黎 ,笑左,遊歷世界,錢都未有,又唔係富二代,又唔係女人

我知
所以我都話自己on9
但過左去要面對將來
所以樓主而家月入幾多

走個陣18K

有牌?

Yes
lm
簡單直接咁講,你係岩既,反正都係攞條命去操,入唔到big 4就無謂浪費光陰
我今年fg 21歲
加人工預計少過5%
打算輕鬆考牌算

叫做有audit嘅經驗
我早出黎做野
努力溫書嘅
我就已經滿足

"24-25歲已經有個牌 出去叫25k"

我怕你過份理想化 驚你會同樓主而家差唔多咋...

BTW可以試下2ND TIER既 最多discount上返迫科...就算唔得 都叫年年有人工加 係辛苦d

我之前senior同 sneior個senior 而家廿到尾先考到last份paper
樓主我希望你唔係假膠
有牌點都應該20-25k以上
之前兩個senior係local firm做
兩個都考到牌 一個好似25k 一個30k以上

就係呢間太閪所以頂唔住出黎
假膠?我都想有心情做
好似上面位巴打話 我係自己攞黎仆街唔好喊
但人都係要生存既 路總要行 只係要行幾多步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞