覺唔覺得香港啲人揸車好撚燥

535 回覆
1258 Like 29 Dislike
香港人閪都唔係第一日
你個人咁撚閪其實唔使周圍講
覺唔覺香港人揸車好燥
閪完覺得自己好撚型嗰下慘
趕住去死
一定唔係,人地係快,但唔好有鬥心。
香港係爭輸咗個位會追幾條街黎劈死你。
快就等如要趕住去死
快可以照同前車有安全距離架
有時係人地好撚慢=/=我揸得快
見到咁真係好想佢搭巴士
香港養車都唔平
唔好晒錢晒大家時間啦

喺歐洲楂左10日,打燈必讓,泊車必讓
香港點會姐
外國係睇地方啫,有啲地方都好撚chur

真係試過
不過冇攞電話影因為都好多年前吓
第一城
斑馬綫有人過停車後面唔知發咩神經喺度呠仲要唔止一吓
燥燥哋真係拉手掣落車屌佢
仲記得係條Camry中佬
直頭企撚喺佢司機位隔籬係咁屌
同佢講斑馬綫呀懵撚,人行先㗎,識唔撚識㗎你,你老味你個牌買返嚟㗎?呠乜鳩嘢啫你而家?駛唔撚駛落車講吖?
屌鳩咗佢一輪
唔知係咪估唔到我真係會落車屌定條中佬知自己理虧
全程笠水窗都唔敢校低直頭望都唔夠膽望我扮睇我唔到
屌鳩完佢上車走轉兩個灣仲喺我後面原來同路
以為佢咁夠薑會搵位上嚟閘鳩我覆卓
點知一上返大涌橋路就見佢開始碌燈位專登收慢吊到我遠一遠
慌撚死我會brake check佢咁撚樣
所以結論係好多撚樣根本惡唔出個司機位同唔俾人狠狠地屌一次佢係唔安樂
意大利唔係
旺角入路口幾十人過緊馬路 (非燈位),後面架巴士都狂砵,跟住又有癈老影想公審你
就算澳門都係車讓人
匯合線當自己正線大哂,頂死匯合入嚟既車
小路出大路既黃格位,死都唔留空位,唔俾小路出車

做路人既都一樣
見馬路稍為慢車,行人即刻衝哂出嚟過馬路
停車場入口見到有車想出入,行人死都唔俾車過
揸車本身就係為左快先揸, 老馮停喺到讓你咩
無車無牌
但去日本旅行 會有想學車嘅諗法
係香港 揸慢少少 郁慢少少應該都比人屌 不了
你知唔知遲5分鐘去到紅隧口可以塞多10分鐘

我下面咪覆左

當你返工計 15分鐘由準時變遲到
連登仔連禁錢都燥啦
而家揸巴士嗰啲都好燥底
自己又要頂得埋出唔到線關人蛋治
真 明明後面無車 但cut 線一定要cut 係你前面
最 on9 既係
去完外地渣車
番到黎香港
諗住用番外地輕輕鬆鬆
佛系渣法去感化自己同其他駕駛者
過咗無耐就會發現呢個係極度戇鳩既諗法
最後都係同化番
大隻少少嗰啲行過都撞9人
有撚病
我都覺 但我唔會理後面

最鍾意讓巴士出站 見到巴士佬比個5我都幾開心

斑馬線見到有人想過一定讓行人 見到有車一早打定燈想cut線都一定讓

其實大家駕駛態度好啲自然無咁燥啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞