覺唔覺得香港啲人揸車好撚燥

535 回覆
1258 Like 29 Dislike
揸唔到快咪唔好行屯公
請問一聲會唔會邊到有明文 p牌限速70唔可以行屯公慢線?
日本揸通常長行一條線就得,反正啲燈多到你快黎都無用
係日本揸左幾日,天堂咁

匯合位讓人入先,一定打返死火燈俾thank you

打燈想cut 線, 後車一定唔督油

係腳制果種? 定係電子手制?
係日本揸左幾日,天堂咁

喺日本用香港揸法先係天堂
燈位搶閘幾乎必贏
塞車外線去到最尾先cut 都唔怕無人讓
開高燈快線狂推啲架仔會醒水縮返入去

依啲喺香港反而無咁易做到

雖然佢多燈, 但好多時綠燈果時, 就KEEP住綠.. 好似個個燈都停
係日本揸左幾日,天堂咁

喺日本用香港揸法先係天堂
燈位搶閘幾乎必贏
塞車外線去到最尾先cut 都唔怕無人讓
開高燈快線狂推啲架仔會醒水縮返入去

依啲喺香港反而無咁易做到

雖然佢多燈, 但好多時綠燈果時, 就KEEP住綠.. 好似個個燈都唔駛停咁
係咪未去過外國?外國啲人仲燥 行慢少少就呠9你
你口中嘅外國係東南亞?
咁爬咁頭跟牌行又得唔得
無明文呀,好似我推你都無明文話唔得架
咁點解你話「揸唔到快咪唔好行屯公」
美國大城市好撚多Road Rage
一啲都唔chill
公德心建議
呢d情況我都係會推快線
有自知之明行慢線嘅慢車我係唔會推鳩佢
行80唔係問題, 唔好快線行80頂撚住啦好無?
所以咪見唔少急燥引致既嘈交
巴士有無得唱歌,有無得自己控制快慢,你都係有撚病個堆
唔係架,上面咪有兩個撚屌慢線都推
我就唔會推慢線既
講到尾都係車太多
要學新加坡收多啲行車稅
香港就係咁嫁啦, 生活節奏急速,唔好話揸車, 你喺扶手電梯阻一阻人都比人屌, 嘟卡出站慢啲都係
成班road rage而不自知
揸90都要唔明呢樣唔明個樣
其實呢d人先係真係需要搭公共交通工具 唔好揸車
睇彩數啫
試過喺神戶返大阪, 去到甲子園附近一條大直路十幾支燈站站停
嗰段路揸到炆, 如果唔係車住外父外母我應該會一路揸一路鳩叫
大把人覺得冇問題架。真心佩服
巴士都可以唱歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞