覺唔覺得香港啲人揸車好撚燥

535 回覆
1258 Like 29 Dislike
係有撚病
慢線90都要推
紅轉綠未夠3秒係到砵砵砵
塞車又砵
Cut 線一定督油
比你cut 到一定要過翻你,然後啤你
以上死全家
記得再講。
搭單一問 有次港車北上
去到黃格位前停低 等燈 跟住俾後面幾架車狂呠 示意我駛入黃格位停住等
我就心諗 黃格喺大陸係唔係有其他意思
但我上網查完 發覺黃格都係同香港一樣唔可以停低

“路邊黃網格,作為一種地面交通標志,明確表示該區域嚴禁停車。 這種黃色網格線的設置,旨在有效防止交通擁堵,確保道路暢通。 當駕駛員行駛至設有黃網格的路口時,應特別留意前方交通狀況。 若前方車輛因減速而無法順利通行,即使交通信號燈顯示為綠燈,駕駛員也應在黃色區域外等待,而非貿然駛入路口或停在網格線內。”

咁究竟啲司機呠乜
大陸人慣咗公然犯法停黃格 見你唔犯法所以呠
不設實際
呢個真,個個都谷住谷住隨時有位就爆咁款包括我都係日日係條街行都想屌臭d行人
左cut右cut同同前車有安全距離有咩關係?
睇你都係長霸快線又行得慢,正常揸點會比人閘推呠
因為好多支那狗
真香港人見到就燥
喺閪人既地方 唔做閪人點生存到
你要左cut右cut喎 即係所有人都好撚慢?
條條線啲人都好撚慢 但你唔揸得快
揸車可以撚尻有錢人
劣幣驅逐良幣
我鐘意去泰國租車揸
地方又大泊車又有位油又平
大部份當地人揸車都叫斯文
咁多年都係咁
你未見過3條線一齊行60-70拍跳?
香港人做咩都燥㗎啦
有無諗過去大阪遇到無禮貌既駕駛者,
因爲入面果個可能都係香港人黎。
屌你老味
燈位 排頭位個陣
試過黃燈已經呠鳩你
心諗咩料
明知單線又揸得慢
拉晒龍,好心去讓車處讓車啦
屌你老味
係香港揸車淨係得屌人同比人屌兩種
你唔係屌人嗰個
就姐係你係比人屌嗰個
太撚多盲毛唔熟路又唔上網睇定
出到街又超慢駛左望又望 行兩下就一下brake

行錯左又要死轉番去自己想去果個路口

見過三號幹線 落番 葵涌/荃灣路口
已經比佢頂住慢慢行30左右
最後佢入葵涌條路 去撚到分叉位
加速快去 屌佢老味 快左兩秒一下重dup
佢成部車都搖然後後波又過番去荃灣方向個路口
假日女司機

同埋快線L
琴日朝早入屯門
比部長行60-65左右既車頂住
慢線大車同巴士又係差唔多
中線有部貨van又真係長期同快線部車平排

我麗城開始 去到轉車站條大直路先搵到個細位攝得番出黎

屌你香港啲人揸車痴撚線極度自我中心先搞到其餘既人都燥埋一份

有時收工我攰都係行慢線6,70 慢慢碌番去
啲人係都要響中快線都碌 痴撚線

諗起啲人揸車揸到影響到其他人就燥
cut 線一定唔可以打燈打左d人會加速
認真 港島好啲
去九龍新界比人呠到傻 打燈就篤你油
btw 係躁 唔係燥
轉黃燈 未著綠已經呠 CLS
你犯法又唔係佢犯法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞