覺唔覺得香港啲人揸車好撚燥

535 回覆
1258 Like 29 Dislike
香港最撚難揸
揸得掂香港 去邊都得
我明你意思
上面巴打條數唔應該咁計
其實公路大多數車都係跟牌行架啦
路牌80行100,
左穿右插嘅車基本上一定係超速

除非你話路牌100
路面車行80
但我渣咁耐車
印象中就無試過全路面慢車
行路都係
係,我表弟斯文人,教書既,好憎人粗口

但一揸車就上左身咁,又爆粗又狂燥
趕時間真係要搭地鐵轉的士,傻鳩咁燥就咪撚揸啦
日本係會提早cut埋快線讓
轉嚟轉去咁使撚揸車咩
就係為左唔使咁煩先揸車
成個香港咁撚細又多車,應該要cut咁d 。
on9 趕時間都唔得
一秒都唔等得 最西既人就係香港
真係
印一印
讓一讓
如果俾我喺外國見到你呢啲咁嘅撚樣 一定boot爆你 啲快線輪80喺度走嚟同我行40
撚*
「起圍慢少少又boot鳩你」呢句真
0.5 1秒唔去都已經大呠,有時太夜/落雨,慢多半秒都唔得
路怒症
跟住佢就send 條片去影住駕告尻你,大把人日日咁做,零成本
你要拉牛上樹 死返去左邊唔得嘅 點撚解一定要阻鳩住人
你攞日本比你唔攞台灣大陸比?台灣出哂名開聲屌Tim la
Follow開啲車group 就知道呢啲仆街渣車文化
係全部人一齊建立出黎
見到人地錯先 就個個留言篤油收錢 一係就1823
反正就係唔容許人出錯

係外國人人都渣開車自然會體諒
渣開車嘅人有邊個未試過出錯 唔留神睇漏眼 入錯線呢啲
外國文化係安全大前提 人地錯先都係先讓左
撞左大家有冇好處 香港真係可以為左啖氣篤油
啲仆街上網講完唔洗負責 但佢地啲言論同價值入左骨
出意外果時就係得果零點幾秒反應時間

仲有香港渣車群問題
渣得車都大多數
一係有閒錢 一係後生仔玩車 一係大把錢當奢侈品
全部都係啲血氣方剛後生仔

外國人人都要渣車 女人都要渣車買送 湊仔
呀婆呀伯都要渣車出入 人人都渣車
所以路上面嘅人自然會多啲體諒
你唔知前面果個係因咩事渣到咁

香港渣車真係閪
仲有啲NA車 起步都好撚慢 完全冇低扭 跟住係咁後面扯推
係既 我都覺香港人特別燥

但快線L真係抵死

屌你
佢地真係覺得自己霸著條快線無問題
轉線篤油又係on9
本身你就係唔夠快 先比人爬頭
但係你又要唔想俾人爬頭
係到頂著哂
有咩為
計較 燥底 投訴
依一啲都係香港文化
車cam 片都精彩好多,其他國家無乜料到
香港人渣車心態真係唔好

人地外國啲highway得兩線都可以行得好順好禮讓好Smooth (俾盡三線 留俾啲大車慢啲行)

反觀香港啲highway e.g.吐公屯公個啲
一係快線L 一係左Cut右Cut 仲有啲龜速咁行 俾你十條線都冇用啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞