覺唔覺得香港啲人揸車好撚燥

535 回覆
1258 Like 29 Dislike
賴乜撚野燥底
人種既分別 一種係中國人人種 一種係日本人人種 高下立見
我發現5.5噸貨車司機最撚鍾意玩鳩人

利申:六年駕駛經驗
願聞其詳
本身生活香港就易燥
之前鬼佬同事都話黎咗香港一排個人EQ好明顯低咗
香港人有車揸覺得自己高人一等
台灣人生活都無香港人咁急...但可以講佢哋揸車時仲燥過香港
真,大城市啲鬼佬揸車惡過香港人好多
咁你一早要搵位,唔識打死火燈提人?
你啲仆街最撚興就係行行下,無啦啦慢行搵位,好似老鳳後車要知你做乜撚咁
有時唔係快幾多時間問題;
我相信每個人對自己係高速公路的enjoy 速度係心中有個數;
Eg: 我老婆中意跟牌行, 我中意跟牌+20;
但我覺得行快線就有個自覺,多啲睇中鏡;
見有車衝緊埋嚟,唔該讓返條線俾人。
唔好成日覺得自己已經好快就唔讓;
即使自己揸200釘牌速度,有人250衝埋來都應該讓。
揸得慢就咪L霸住條快線
我每年都有比路費, 點解要讓你
啱啱好夠淥個合味道杯麵
同埋啲隧道入口兩線會入一線,硬係有啲撚樣唔肯卡啦卡啦咁入前幾日先遇到個女人死都唔俾隔離條線架車匯入
有打 況且 個度轉緊灣 可以有幾快?
巴打 同意
我都接受d撚樣死都要霸住條快線行
左線冇車都仲可以過佢 但如果佢閪到同左線並排 點都sip唔到位過車 真係好撚燥
唔係路費係牌費呀
同埋唔知你有車牌未啦
但係唔好講到全世界得你有比牌費咁
咁樣係好自私嘅行為
有冇諗過點解會不斷俾人閘,不斷俾人又推又呠
啲賤種係咁
爭一個車位好似要佢命咁

咩都趕頭趕命,最好快啲撞車死
中線跟牌行 都要比人狂推
的士佬同你停喺路邊搵地址都要見有位就郁車行果少少,講緊可能一步 驚撚死蝕左個位咁

唔打燈亂鳩咁cut線 行慢少少都閃你燈推爆你
雖然香港都係咁但大陸仲激進
香港停低讓人過會比後面呠 循環黎

同埋可能真係好多人好趕時間呢

俾啲體諒

你有事趕都會cut cut呠呠呠啦
鬼佬都有大把memes係講正常人一揸車都會自動變燥狂,根本全世界都係咁
同埋咩喺第個國家揸好chill嗰啲,你本身就係去放假又唔趕時間緊係可以享受揸車,你喺香港係返工趕時間,唔燥有鬼
咪係,揸得咁慢嗰啲去撘巴士啦,要架車嚟把撚咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞