覺唔覺得香港啲人揸車好撚燥

535 回覆
1258 Like 29 Dislike
理論上係啱,我有時都覺得係
但如果唔係後車咁興俾油閘位,打燈cut線使乜咁痛苦
俾架5.5喺70嘅路揸50拉龍然後到2線嗰時又喺快線同慢線平排
好辛苦搵到位爬佢頭先嚟地板油追我有撚病
咁有d 仆街單手電話開20,30 真係燥
明明綠燈過佢兩架就紅左
即係你想係旺角,
要好似郊區咁, 無途人咁行街一樣,
不切實際。
最憎T車隧道痴到實一實 頭燈光到仆街
白濱會唔會冇咁急呢
但大阪同京都市內都係正正常常嘅
大阪大城市點都會急d 去返無咁熱門地區好好多
不過本身馬路大 ,佢d 燈位設計一條大直路可以十幾支都順燈,又可以紅燈右轉,揸落都好舒服
香港d 設計,2支燈就要停,揸到個人勁燥
日本揸車勁正 我係咁cut督油 佢地係咁讓
之前租車hi到人扮唔識日文英文 保險搞掂曬

唔好話揸車
淨係行路都好撚燥
外國都要睇邊到
香港環境咁密集,燥都正常,你睇下New York啲人揸車燥唔燥
因為香港人自私, 所有野只會諗到自己,
DC9係咁, 私家車係咁,

明明個個人都排隊入隧道口, 係要抽頭插入黎,
CUT線仲要係一野插個頭入黎迫你讓佢. Sorry 死都頂鳩住你, 比埋後面過都唔撚讓.
琴日先係加路連山道右轉返利園
前面有部學Van同的士,學神唔識慢慢揸咪等下囉
屌個的士狗㗎硬右邊硬閘落去,嚇到學神停埋
嗰的士狗最後咪又係死死氣成隻狗跟係後面
白濱地方唔大, 節奏慢唔急,全市都係40km/h
不過,都係大城市,一樣勁塞車,琴日由淡路島返大阪,去到神戶勁塞,跟住通返下,又塞過,地圖教住高速先,我就落返地下行普通路,多燈但仲快
一個車位快幾多 有冇10秒
dllm死cut爛cut阻住條路
Verstappen 認同
好撚多路怒撚
賤種揸車覺得自己就大曬
揸車都慢慢揸 我不如搭巴士啦
其實外國啲人一樣咁燥,你試吓去費城,NYC或者LA
LA式左轉世界出名啦,不過平均嚟講香港人手車渣啲,咪比人哋多意外囉
最嘈撞鳩你
後面趕住去死我更加會慢慢行
或者打死火燈停車
一坐上車
好似出現第二個人格咁
行路都打交咁
揸埋車仲唔madmax上身
地方問題, 你見識少
唔係剩係得香港係咁
細路出大路唔打燈唔響咹
條路佢行晒
有次有架賓利出大車房
爭啲俾佢撞到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞