覺唔覺得香港啲人揸車好撚燥

535 回覆
1258 Like 29 Dislike
起步慢鳩知你係手車廢
定係掛住篤手機咩
我遇到哩啲我會再開慢啲
最癲見過黃燈唔行都咇
正想講 cut黎cut去分別唔大
咁就係因為你唔夠chill,你夠chill咪由人閘囉,你好趕時間?
你鈍就鈍啦
趕時間坐火箭囉揸乜撚車?
咩power呀 v power?
計下數啦 揸80同揸100 快得個幾多
陣間因快得慢就含撚都冇味
你夠chill可以照撞埋去再報狗等官慢慢判。你講到佢錯晒咪等收錢啫,人地送錢上門你做咩唔開心?即佢cut得合理係你手車太差俾人閘完條氣唔順?
大陸或者其他國家地方果d呠唔係呠你行得慢
有冇計過數揸80同揸110快到幾多?
掛個 P 字咪得
真 個日前面有個p牌電單車轉出公路又唔識俾咁我讓佢出
佢想再轉線
打晒燈 拐下拐下咁
諗住轉
屌你隔離線架寶馬應該都差5米距離
俾盡油棟
你閪慣唔緊要
人地新手仲要綿羊打晒燈
車撚死左佢你都落地獄喇
屌你老母輸個車位者
真 停車場等出閘啲人都會呠痴撚線
輸個車位就輸個燈位
輸個燈位就輸成世
喺日本用香港揸法先係天堂
燈位搶閘幾乎必贏
塞車外線去到最尾先cut 都唔怕無人讓
開高燈快線狂推啲架仔會醒水縮返入去

依啲喺香港反而無咁易做到
旅行就咪咁急啦,輕鬆下仲舒服
人品好車品好

香港人
人性係咁,密度高嘅城市全部都係咁,唔止香港
台北,深圳,曼谷,胡志明市。夠膽同你講全部衰過香港。
勁多人渣
調返轉
人啲人揸車真係好慢 又要成日右線頂住
條街又熱又濕又窄
啲人又冇禮貌又唔守規矩 燥都好正常
雖然最燥果班通常都係最冇禮貌同最唔守規矩果班
講到尾又係因為教育水平低 搵食大晒 eq 差
睇過有條外國片
唔記得英國定美國定邊度
做實驗兩架車同時起步
一架逢車過車cut嚟cut去一架淨係跟自己條綫行唔cut唔爬頭
結果發現cut嚟cut去嗰架淨係快得嗰兩分鐘唔夠
講緊人哋外國路長先有咁嘅差距
香港路短燈位多個差距應該更細
就算當你時間一樣
趕時間嚟講快得嗰分零鐘其實幫唔到你啲乜
去到目的地泊車嗰陣扭多兩手軚都冇咗
所以真係咁趕時間下次不如試吓早啲出門口
效果應該好過你左cut右cut

不過好多時見到你呢啲趕時間喺後面推推貢嘅我都會好識趣習慣收慢俾位你由你cut入嚟
祝你一路順風然後大家下個燈位見
同路嘅話十次有九次都會遇返
香港多假日司機,特別係老人家果批,又慢又要頂住條快線,其實佢哋知唔知揸車慢先危險呀?因為好多車要抽佢哋頭cut線更加容易發生交通意外
問得呢啲問題應該都無揸過車。知唔知香港啲路有幾撚多車行,某個地方出口過左要兜返幾撚遠先去到 有啲行100既路 佢老母揸70 頂9住晒 點樣唔Cut黎Cut去。慢唔等於安全駕駛,配合路面車速.保持安全車距先係安全駕駛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞